Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bakan Günay da aşı olmayacak

        Bakan Günay Halk arasında ''domuz gribi'' olarak bilinen H1N1 virüsünün turizmi olumsuz etkileyip etkilemeyeceğine ilişkin bir soru üzerine Günay, hep birlikte ''etkilemesin'' diye uğraştıklarını belirterek, şöyle konuştu: ''Domuz gribi tartışması yeni çıkmadı. Geçen yıldan bu yana var, geçen yıl turizm sektörü olarak ilgili birimlerle her türlü teması yaparak yıla hazırlıklı başladık. Sağlık Bakanı havaalanlarını termal kemeralarla donattı, öteki birimlerimiz ilgilendi ve geçen yıl dünyada bu salgından en az etkilenen ülkelerden birisi olduk. Geçen yıl ciddi bir daralma yaşamadık, bizim rakamlarımız dünya ortalamasının üzerinde ve başarılıyız.'' Her türlü hastalığın, dayanıksız bünyelerde daha hızlı yayıldığını ifade eden Günay, ''Kendimizi domuz gribi tartışmasına endekslemeyelim'' dedi.

        "AŞI OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM"

        Bakan Günay, ''Domuz gribi aşısı olacak mısınız?'' sorusuna da ''Hayır, ben grip aşısı olmayı düşünmüyorum, temiz olmaya çalışıyorum. O yeter sanıyorum. Ben baştan beri temizlik konusunda alınacak önlemlerin öncelikli olduğunu söylüyorum. İnşallah aşıya ihtiyacım olmaz. Ben temizliği önemsiyorum, onun dışında ilaç ve aşı herkesin kendine kalmış'' karşılığını verdi.

        "İSTİSNAİ AKILSIZ DAVRANIŞLAR OLABİLİR"

        Bakan Günay, ''Bazı cezaevlerine Yaşar Kemal ile bazı sol yazarların kitaplarının alınmadığı ifade ediliyor, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna karşılık da şunları kaydetti: ''Bir takım istisnai akılsız davranışlar olabilir. Ama Yaşar Kemal geçen yıl Cumhurbaşkanı'nın elinden devletin en üstün kültür ve sanat ödülünü aldı. Herhalde o cezaevinin, kafasındaki prangaları çözmesi gerekiyor. Bu ülkede kimsenin Yaşar Kemal'i yasaklamak gibi bir densizlik yapabileceğini sanmıyorum. Türkiye o günleri geride bıraktı, hiçbir yazar, hiçbir düşünce ülkemizde yasak değildir.''

        "ALIM GÜCÜ İLE KİTAP FİYATLARI ARASINDA UÇURUM VAR"

        Bir gazetecinin "piyasadaki kitapların yüzde 50'si korsan iddasına ne diyorsunuz" sorusun üzererine Bakan Günay "Piyasalardaki kitapların yüzde 50'si korsan değil ama kitap almak isteyenlerin alım gücü ile kitap fiyatları arasında ciddi bir uçurum var. Biraz burada yeni bir düzenleme yapma, rakamları düşürme konusunda gayret gösterme ihtiyacı var. Ama çok sayıda korsan yayın ve ürün elde ediyoruz. Bunları nereye koyacağımızı bilemiyoruz. Mahkemelerin bir an önce bunların geri dönüşümü ve imhası için karar vermesini istiyoruz. Ülkemizde korsanla ciddi bir mücadele sürdürüyoruz. Korsanı ortaya çıkaran talebi azaltacak bazı düzenlemelere ihtİyacımız var.'' dedi.

        Bakan Günay bir başka soruyu yanıtlarken de şu anda okuduğu birkaç kitap bulunduğunu, fuardan da birkaç kitap almayı düşündüğünü söyledi.

        Basın toplantısının ardından Bakan Günay, daha sonra fuarın onur yazarı Cevat Çapan'la Doğan Hızlan kitaplığına geçti. Bakan Günay, burada Çapan ve Hızlan'la bir süre sohbet etti. Fuarı da gezen Bakan Günay, Cumhuriyet Kitaplığı'nda imza günü olan yazar Server Tanilli ile bir süre sohbet etti ve ''Sizi burada görmekten büyük onur duydum'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ