Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Şeyhe benzersiz düğün

        Batmanın Beşiri ilçesinde ikamet eden Zilan şeyhi Selman Bağdu'nun Kanireval mevkiinde bulunan Ziyaret alanında yapılan ve ilahiler eşliğinde oynanan halay görenleri adeta şaşırttı.

        Şeyh Bağdu, 2 gün 2 gece süren görkemli bir düğün töreniyle evlendi. Düğün törenine Beşiri Kaymakamı Arif Yalçın ve yörenin tanınmış aşiret liderleri ve 25 bine yakın müridi katıldı.

        Gelin Emel ile Damat Selman Bağdu, Ziyaret'te meftun bulunan Babası Şeyh Süleyman Bağdu'nun mezarını ziyaret ettikten sonra, kurulan çadırın önünde toplanan 25 bin müridini selamladı. Gelin ve damat, oluşan izdihamdan dolayı ayakta durmakta zorluk çekti. Yöresel kıyafetli erkekler, fistanlı bayanlar saatlerce halay çekerek eğlendi.

        Gelinin alınması sırasında Beşiri Karayolu üzerindeki çevre yolunda bekleyen onlarca araç konvoyu trafiği birbirine kattı. Korumalar ve görevliler, düğün töreninin yapıldığı karayolu üzerine gelerek anonslarla araç akışını sağlamaya çalıştı.

        Zilan şeyhi Selman Bağdu'nun düğün törenine katılan misafirler için 5 kilometrelik yer sofrası kuruldu.Yer sofrasında 25 bin mürit birlikte yemek yedi.

        Şeyhin düğünü için yörenin tanınmış aşçıları tarafından 3 ton et pişirildi, 25 büyük baş hayvan ile 150 küçük baş hayvan kesildi. 10 ton prinç, 10 ton bulgur, 1 ton kuru fasulye ve 15 bin ayran ve ekmek kullanıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ