Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ünlü erkeklerin yeni fetişi: Asyalı eşler

        Woody Allen; tutkulu bir birliktelik yaşadığı Mia Farrow'dan ayrılma sebebini açıkladığında Hollywood'da fırtınalar koptu. Allen, başka bir kadına âşık olduğunu itiraf etmişti... Ünlü yönetmenin âşık olduğu kadın, 22 yaşındaki evlatlık kızı Soon-Yi Previn'den başkası değildi! Aralarında 35 yaş fark olan bu ilginç çiftin yasak ilişkisiyle ilgili bir başka ayrıntı da Soon-Yi'nin Güney Koreli olmasıydı. Magazin basınının, bir zamanlar anne kız olan Mia Farrow ve Soon-Yi'yi rakip sevgililer olarak karşı karşıya getirmesi ise kaçınılmazdı. Manşetler acımasızdı; 'Woody Allen'ın Asyalı kız fantezisi', 'Hollywood yıldızını gölgede bıraktı!', 'Allen'ın Asyalı ilham perisi', 'Koreli Soon- Yi, Kaliforniyalı Mia'ya karşı.'

        Evliliklerde Son Trend

        Soon-Yi ve Woody Allen'ın 1997 yılında Venedik'teki düğünlerinden birkaç yıl sonra ünlü medya patronu Rupert Murdoch da Çinli kız arkadaşı Wendi Deng ile evlendi. Wendi Deng; sadece gençliği ve güzelliğiyle değil aynı zamanda Yale mezunu başarılı işkadını imajıyla da o zamanlar 68 yaşında olan Murdoch'ın başını döndürüyordu.

        CBS Medya Holding'in patronu ünlü işadamı Leslie Moonves de 26 yıllık eşinden güzel haber spikeri Julie Chen için ayrılıyor. Tıpkı Rupert Murdoch gibi Leslie Moonves de ilk olarak boşanarak özgürlüğünü ilan ediyor. Hemen ardından da Çinli sevgilisine evlenme teklif ediyor.

        Aktör Nicolas Cage ise başarısız iki evliliğin ardından mutluluğu Koreli garson Alice Kim'de buluyor. 2004 yılının şubat ayında Alice Kim'in çalıştığı Los Angeles'taki restoranda tanışan çift, temmuz ayında sürpriz bir evlilikle herkesi şaşırtıyor. Evlendikleri zaman Cage 40, Kim ise henüz 20 yaşında... Nicolas Cage'in yakın çevresi Alice Kim'in ünlü aktörü mutlu etmek için çırpındığını dile getiriyor.

        Mutluluğu Asyalı kadınlarda arayan diğer Batılı erkekler arasında milyarder işadamı George Soros da var. İlerleyen yaşında rağmen genç ve güzel kadınlara olan ilgisi azalmayan Soros, keman sanatçısı Jennifer Chun ile flört ediyor. Ünlü Hollywood yapımcısı Brian Gazer ise uzun bir dönem güzel piyanist Chau-Giang Thi Nguye ile aşk yaşıyor.

        Dünyaca ünlü yatırım imparatoru Bruce Wasserstein da dördüncü evliliğini kendisinden yaşça hayli küçük Angela Chao ile yapıyor. Ferrari'nin eski patronu Jean Todt da Asyalı eş modasına uyanlardan... Fransız işadamı, James Bond filmlerinin Çinli güzel oyuncusu Michelle Yeoh ile nişanlanıyor. Başarılı yatırım uzmanı Vivi Nevo ise bir süredir birlikte olduğu ünlü oyuncu Ziyi Zhang'ın evlenmesi ise an meselesi...

        Modern Geyşa İmajı

        Peki, günümüzde güç sahibi Batılı erkeklerin ardı ardına Asya kökenli genç ve güzel kadınlarla evlenmesinin ardında neler gizli? Bu erkekler, daha önce yaşadıkları mutsuz ilişkileri ve boşanmayla noktalananevlilikleri telafi etmek için neden Asyalı kadınlarla birlikte olmayı tercih ediyorlar?

        Bir anlamda geçmişten bu yana Asyalı kadınlarla bütünleşmiş olan geyşa imajına kapılarak, kadınların eşlerini mutlu etmek için yaratıldığına dair olan bu fetiş hayalin bir parçası olmak istiyorlar. Batılı kadınlarla yakalayamadıkları mutluluğu farklı yerlerde arayarak; bilinçaltında Asyalı eşlerinin her zaman kendilerini itaat edeceklerini ve onları hayal kırıklığına uğratmayacaklarını düşünüyorlar. Geçmişte Japonya'da erkekleri eğlendirmek, hizmet etmek ve yataktaki hünerleriyle cinsel olarak tatmin olmalarını sağlamak için özel olarak yetiştirilen geyşalar, günümüzde hâlâ bazı erkekleri için cezp edici bir fantezi! Filmlerde, romanlarda ve medyada ilgi çeken renkli bir malzeme olmaya devam eden ve itaatkâr, evcimen, fedakâr ve yatakta hünerli olarak tasvir edilen geyşa imajı, ne yazık ki modern Asyalı kadınlara yönelik bir önyargının oluşmasına neden oluyor.

        "Şikâyet Etmez Ve Sekse Hayır Demezler!"

        Internet'teki blog'larda yer alan yorumlar, modern Asyalı kadınların hâlâ geyşa imajından sıyrılamadığının en çarpıcı kanıtı... Blog'ların birinde; 'Asyalı kadınlar, diğer kadınların tipik davranışlarını göstermezler. Orta yaş krizine girmezler, boşanmazlar, şikâyet etmezler, sekse hayır demezler ve asla çocuklarını ihmal etmezler' yorumu dikkat çekiyor.

        Birçok erkeğin desteklediği başka bir görüş ise şöyle; "Amerikalı ve diğer Batılı kadınlar sürekli kendilerini kanıtlama ve partner'leriyle eşit olduklarını hissettirme çabası içindeler. Beklentileri yüksektir. Oysa Asyalı kadınlar, erkeğin üstünlüğünü en baştan kabul eder ve eşlerine itaat eterler. Yetinmeyi bilir; daha fazlasını istemezler. Onları en mutlu eden şey, partner'lerini mutlu etmektir."

        Marie Claire - Berrak Sürücü

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ