Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Şehitlerimizi toprağa veriyoruz

        Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırı sonucu şehit olan 7 askerden Ordulu Jandarma Er Kemal Bide'nin (21) cenazesi, Ordu'nun Akkuş ilçesinde törenle toprağa verildi.

        Şehit Er Bide'nin cenazesi, Tokat'tan karayolu ile Çayıralan beldesine getirildi. Çayıralan Merkez Cami önünde düzenlenen törende konuşan Ordu Jandarma Komutanı Jandarma Albay Celal Çürek, Bide'nin vatan uğruna canını verdiğini söyledi.

        FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

        ''Bu topraklar uğruna şehit olacak Mehmetçikler olduğu sürece bu bayrak ebediyen bu topraklar üzerinde dalgalanacak'' diyen Albay Çürek, ülkeyi bölmek isteyenlerin asla emellerine ulaşamayacaklarını ifade etti.

        Albay Çürek, şehit ailesine baş sağlığı dileyerek, ''En değerli varlığınızı kaybetmenin derin üzüntüsünü sizlerle paylaşıyorum. Kemal Bide bundan önce sadece sizin evladınızdı, şimdi tüm Türk Ulusunun evladıdır'' dedi.

        Törende Şehit Jandama Erin babası Cemal Bide'nin son derece üzgün olduğu gözlenirken, annesi Dilber Bide ile 2 kız kardeşi tabuta sarılarak ağladı. Törene katılanlar, zaman zaman terör örgütü aleyhine slogan attı.

        Daha sonra kılınan namazın ardından Şehit Er Bide'nin cenazesi, Belalan Mahallesi Mezarlığındaki aile kabristanlığına defnedildi.

        Törene, şehit erin ailesi, yakınları, Ordu Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Ordu milletvekilleri Eyüp Fatsa ve Mustafa Hamarat, CHP Ordu Milletvekili Rahmi Güner, Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı ve Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder ile çeşitli kuruluşların temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

        CENGİZ SARIBAŞ'IN CENAZESİ İSTANBUL'DA

        Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan jandarma er Cengiz Sarıbaş'ın cenazesi, askeri uçakla İstanbul'a getirildi.

        Sarıbaş'ın, Türk bayrağına sarılı cenazesi için Yeşilköy Askeri Havaalanı'nda tören düzenlendi. Uçaktan alınan şehit Sarıbaş'ın cenazesi, bir manga tarafından alınarak cenaze aracına konuldu.

        Cenazenin karşılanması sırasında şehidin yakınları da hazır bulundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ