Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Kızımın katilleri kim?"

        Adana'da 2008 yılında iple boğularak öldürüldükten sonra tecavüz edildiği iddia edilen 5 yaşındaki Berivan Köylü'nün öldürülmesiyle ilgili cesedinin bulunduğu yerde keşif yapılmasına karar verildi. Duruşmada, acılı anne Yıldız Köylü, "Yavruma nasıl kıydılar. Kızımın katilini arıyorum. S.K. öldürmediğini söylüyor. O zaman arkasında kimler var anlatsın. Kızımı kim öldürdü?" diyerek ağladı.

        Adana'nın Karataş İlçesi'ne bağlı Sirkenli Köyü'nde 16 Haziran 2008'de evlerinin önünde oynarken kaybolan ve 1 gün sonra saman balyası ipiyle boğularak öldürüldükten sonra tecavüz edilmiş halde cesedi bulunan Berivan Köylü'nün katil zanlılarının yargılanmasına 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya, geçen celse tahliye edilen sanıklardan Türkan Köylü (40), Fatma Köylü (55), R.M.K. (13) ile tutuklu S.K. (13) katıldı. Anne Yıldız Köylü'nün avukatı, öldürülen Berivan'ın cesedinin bulunduğu yerde yapılan aramada önce cesedin olmadığını, daha sonradan yakın yerlerden getirilip atılmış olabileceğini iddia ederek olay yerinde keşif yapılmasını istedi. Tutuksuz yargılanan sanıkların evlerinin ve ahırlarının da cesedin bulunduğu yere yakın olduğunu öne sürdü.

        'KIZIMI KİM ÖLDÜRDÜ?'

        Acılı anne Yıldız Köylü de söz alarak, kızının cesedinin nasıl bulunduğunu anlattı. Kızının yüzünün çamura batmış, ellerinin arkadan saman ipiyle bağlı olduğunu, boynunda da ip bulunduğunu belirten anne Köylü, "Yavruma nasıl kıydılar. Kızımın katilini arıyorum. S.K. öldürmediğini söylüyor. O zaman arkasında kimler var anlatsın. Kızımı kim öldürdü?" diyerek ağladı.

        'FATMA İLE TÜRKAN CESEDE TECAVÜZ ETTİRDİ'

        Acılı anne sakinleştirilirken söz alan S.K., Berivan'ı kendisinin öldürmediğini öne sürerek, "Fatma ve Türkan Köylü beni ahıra çağırdılar. Peşimden İ.E. de geldi. Gittiğimde R.M.K. de oradaydı. Daha önce de dediğim gibi Fatma ve Türkan, cesede tecavüz ettirip suçu üzerime yıktılar" dedi. Türkan ve Fatma Köylü ile R.M.K. ise iftiraya kurban gittiklerini iddia etti.

        KÖYDE KEŞİF YAPILACAK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ