Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Otoban gişesinde otobüs altında öldü

        AYDIN Otoban gişelerinde, makinenin geçiş kartı vermemesi üzerine gişe memuruyla konuşmak için otomobilinden inen gurbetçi Necdet Özdemir, Ömer Toköz'ün kullandığı yolcu otobüsünün çarpması sonucu, eşinin gözü önünde yaşamını yitirdi. Gişe bariyerlerine çarparak duran otobüsün şoförü Ömer Toköz de kazada elinden yaralandı.

        Olay, Aydın Otoban Gişeleri'nde, bugün saat 10.30 sıralarında meydana geldi. Belçikada'da yaşayan Necdet Özdemir (69) eşi Monica Özdemir'le (60) tatil için geldiği Muğla'nın Ortaca İlçesi'ndeki evinden İzmir'e gitmek üzere AGV 691 yabancı plakalı otomobili ile yola çıktı. Özdemir, Aydın Otoban Gişileri'nde geçiş için makineden kart almak istedi. Makinenin kart vermemesi üzerine sormak için otomobilinden inen Özdemir, ilerideki gişe memuruna danışmak için yürümeye başladı. Otomatik geçiş gişelerinin arasından geçen Özdemir'e, İzmir'den Denizli'ye giden Ömer Toköz'ün kullandığı 20 PK 192 plakalı yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otobüs, bariyerlere çarparak durabildi. Kazada, otobüsün altında kalan Özdemir, eşinin gözleri önünde yaşamını can verirken, otobüs şoförü Toköz'de elinden yaralandı. Özdemir'in cesedi, jandarmanın ve savcının olay yerindeki incelemesinin ardından Aydın Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Otobüs şoförü Ömer Toköz de, jandarma tarafından gözaltına alındı. Sağ tarafı hasar gören ve camları kırılan otobüsteki 35 yolcu, olay yerine gelen başka bir otobüsle yollarına devam edebildi.

        Kazanın şokunu üzerinden atamadığı gözlenen otobüsün muavini Özkan Arslan, “İzmir'den Denizli'ye gidiyorduk. Gişelere geldiğimizde aniden önümüze yaya çıktı. Şoför son anda fark edip, çarpmamak için direksiyonu kırdı. Fakat gişelerin içinde olduğundan, kaçamayarak, çarptı. Gişelerin arasından yola fırlayan yayayı son anda görebildik. Biz de ne olduğunu anlayamadık” dedi.

        EŞİ, ÇALIŞMAYAN MAKİNAYI SUÇLADI

        Eşi gözlerinin önünde ölen Monica Özdemir ise, “O bilet gişeleri iyi çalışsaydı, bu olay olmayacaktı. Gişeden bilet çıkmadı” dedi. Jandarma kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirterek, otobüs şoförü Ömer Toköz'ün işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceğini bildirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ