Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sağanak yağış uyarısı

        Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre yarın Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in batısı, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış görülecek.

        Yağışların Bolu, Düzce, Karabük, Kütahya, Afyon, Isparta, Burdur, Eskişehir, Konya'nın kuzey ve batı ilçeleri (Akşehir, Beyşehir, Seydişehir, Yunak ve Ilgın) ile Ankara'nın batı ilçelerinde (Beypazarı, Nallıhan, Polatlı, Haymana, Ayaş, Güdül, Kızılcahamam, Çamlıdere ve Kazan) etkili olması bekleniyor.

        Pazartesi günü Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçmesi beklenirken, yağışların da Doğu Karadeniz ile Bolu, Düzce, Ankara, Çankırı, Kars ve Ardahan çevrelerinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

        Sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlar, salı günü de Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında sürecek. Yağışlar, Doğu Karadeniz ile Kars ve Ardahan çevrelerinde etkili olacak.

        Açıklamada, özellikle pazar günü iç kesimlerde, pazartesi günü de iç ve doğu kesimlerde görülecek etkili sağanak yağışların oluşturacağı olumsuz koşullara (sel, su baskını, dolu, yıldırım) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istendi. hurriyet

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ