Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bazıları mutlu doğar

        ABD’deki Illinois Üniversitesi’nin bir araştırması paranın da mutluluk getirmediğini söylüyor. Temel ihtiyaçlarını karşılayabilen insanlar daha fazla para sahibi olduğunda daha mutlu olmuyor. Yine Illinois Üniversitesi’ne göre uzun süreli ve sevgi dolu bir ilişki mutluluğu artırıyor. Bu o kadar önemli ki eşini kaybedenler eski mutluluğunu yakalayamıyor.

        Hollanda’da 8 bin kişi üzerinde yapılan araştırma düzenli egzersiz yapanların daha mutlu olduğunu kanıtladı. Egzersiz mutluluk hormonu endorfin salgılanmasına yardımcı oluyor. İngiltere’deki Westminster Üniversitesi uzmanları mutluluğun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ortaya koydu. Çikolata koklamak ya da müzik dinlemek kadar küçük mutluluklar bile tükürükteki antibakteriyel dokuları artırıyor. Ayrıca kanda bulunan ve kalp hastalıklarına yol açabilen proteinlerin miktarı azalıyor.

        Sydney Üniversitesi uzmanları, yaşlıların beyninde korku ve mutsuzluk merkezinin zayıfladığını, mutluluk duygusunun daha yoğunlaştığını buldu. Güzelliğin mutluluk üzerinde etkisi sınırlı. İngiltere’de Manchester Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma dişlerini düzeltenlerin, yamuk ve çirkin dişlilerden daha mutlu olmadığını gösterdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ