Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Naylon boşanma patladı

        Ödenmeyen kredi borçları, gayrı meşru evliliği körüklüyor. Geçimsizlik nedeniyle gerçekleşen boşanmaların yarısının, göstermelik olduğu ortaya çıktı. Çiftler, hacizden kurtulmak için boşanıp, beraber yaşıyor.

        Bilinçsiz çekilen krediler ve kredi kartı harcamaları, kağıt üzerindeki boşanmaları patlattı. Kredi borçlarından kaçmak isteyen insanlar çeşitli yöntemlere başvururken, bu yöntemlerin başını evli çiftlerin anlaşmalı olarak boşanmaları çekiyor. Yapılan istatistiklere göre, "şiddetli geçimsizlik" nedeniyle boşananların oranı yüzde 96 civarında. Bu oranın yarısını ise, hacizden kurtulmak isteyen çiftler oluşturuyor. Yani boşananların yaklaşık yüzde 45'ini, borçlarını ödeyemedikleri için evliliklerini kağıt üzerinde bitiren ve yine de birlikte yaşamaya devam eden çiftler oluşturuyor.

        ‘BAŞLARI BÜYÜK DERDE GİREBİLİR’

        Ancak alacak taraf ya da avukatı ile icra memurları boşanan borçlu tarafın birlikte yaşadıklarını belirlerse, çiftin başına daha büyük sorunlar açılıyor. Eşlerden borçlu olanın kendisini kaçmış gibi göstermek ve evdeki eşyaları güvence altına almak için boşandığını ve evine kaçak gibi gelip gittiğini anlatan Avukat Levent Karakoç, bu durumdaki çiftleri şöyle uyardı: "Boşansalar dahi borçların takibi 10 yıl sürüyor. Sürekli yakalanma korkusu, ailelerin psikolojisini bozuyor. Ayrıca borçları da her yıl artarak katlanıyor. Bu kişiler hapis cezası ile de karşılaşabilirler."

        BUGÜN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ