Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Çiftlere, yurt içi balayı rehberi

        KIBRIS

        Akdeniz’in en büyük üçüncü adası olan Kıbrıs, ardı ardına açılan otelleri ile balayı cenneti haline geldi. Temiz kumsallarda güneşlenirken, nefis çam kokusunu içinize çekebilir, Kıbrıs’ın hareketli gece hayatında neşenize neşe katabilir ve oyun salonlarında şansınızı deneyebilirsiniz. Deniz ve güneşin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz Kıbrıs’ta, bol bol alışveriş yaparak, hem başka bir ülke hissini hem de Türkiye’deymiş duygusunu yaşayabilirsiniz. Sevimli kıyı lokantalarında yenecek eğlenceli yemeklerin ardından, Kıbrıs’ın tarihi dokusuna göz atabilir ve gün içerisinde katılabileceğiniz birçok spor faaliyetine eşlik edebilirsiniz. Yaz aylarında ortalama deniz sıcaklığının 24 derece olduğu Kıbrıs’ta keyifli bir balayı tatili sizi bekliyor.

        BODRUM

        Uğruna şarkılar yazılan, en büyük aşkların orada yaşandığına inanılan, her yıl milyonlarca insanı koşa koşa kendisine çağıran Bodrum, balayı çiftleri için cazip bir alternatif oluyor. Koyları, pırıl pırıl güneşi, denizi, gece eğlenceleri, tarihi mimarisi, alışveriş merkezleri ile şehir yaşamının hareketliliği ve sayfiye yerinin salaşlığı ile insanı büyülüyor adeta. Yerli yabancı binlerce insanın her yıl akın ettiği Bodrum’da, bu en özel tatili geçirmekte başka bir keyif oluyor.

        Özellikle yaz sezonunda evlenen çiftler için oteller değişik programlar hazırlamak için adeta birbirleriyle yarışıyorlar. Kimisi kumsalda romantik bir akşam yemeği ile çiftleri cezbederken, kimisi çiftlerin baş harflerinin işlendiği yastıklarda ağırlıyor bu özel çiftleri. Ardı ardına açılan, her sezon otel sayısına onlarcasını ekleyen Bodrum’da ki otellerin balayı programlarından, kendinize uygun olan bir tanesini kesinlikle bulacaksınız. İşte Bodrum’da balayı geçirmenin maliyetleri ve ayrıcalıkları;

        Balayı romantizmini Ege Denizi’nin incisinde yaşamak…

        Ege Denizi’nin eşsiz manzarası eşliğinde kumsalda özel dekore edilmiş muhteşem bir masada ve beş farklı çeşit mönü seçeneğinin olduğu bir akşam yemeği ile başlayan bir balayı tatili… 2 geceden oluşan bir balayı paketi… Mevsim çiçekleriyle bezenen bir odada şampanyaları yudumlayarak yapılan düğün kutlaması…

        Hepsi Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum’da balayı çiftlerine özel hazırlanan balayı paketinde. Çiftlere sunulan ayrıcalıklar bununla da bitmiyor. Dünyaca ünlü Six Senses SPA’nın unutulmaz uygulamaları ile vücutlarını ve tuhlarını uyumlu bir bütün içinde arındırabilecek olan çiftler, enfes aroma kokuları içerisinde gevşeme imkanı bulacaklar. Balayını masal gibi bir ortamda geçirmek isteyen çiftler için Kempinski Hotel Barbaros Bay ideal bir seçim olabilir.

        Latincede kaçış anlamına gelen fuga, rüya gibi bir tatil yaşatmak için yeni sezona kapılarını açtı. fuga fine-times, konforlu odaları, özel spa suitleri, mavi bir deniz, masaj paketleri, enfes tatlar, muhteşem konserler, deli dolu partiler, bin bir çeşit spor aktiviteleri, yoga, reiki, ve tenis dersleri ve daha birçok şeyi size sunuyor. Çiftler, “Servis a la fuga” farkı ile detaylara takılmadan daha keyifli bir tatil yaparken, çarşamba ve pazar günleri pool bar’da, “ateşli latin geceleri” ile eğlencenin doruklarına çıkacaklar.

        İster dinlence, ister eğlence, ister spor, müzik, deniz konser… Bali’den her sene özel olarak getirilen ekipler; reiki seansları, nefes terapileri, yoga dersleri ve onlarca çeşit masaj programları sunuyor. Yurtdışından ve yurtiçinden birçok nişana ve düğüne ev sahipliği yapan fuga’da; kişiye özel dekor, menü ve seremonilerle konukların eşsiz anlar yaşamaları sağlanıyor.

        Aşk, deniz ve güneş…

        Bodrum’un en güzel koylarından biri olan Gündoğan Beldesi Kızılburun Mevkiinde bulunan Hotel Baia Bodrum’un sağladığı konfor ile eşinizle geçireceğiniz ilk tatil çok anlamlı olacak. Bodrum merkeze 19 km, havaalanına 48 km mesafede bulunan Hotel Baia, 6 suite, 2 senior suite, 1 King Suite ile 228 oda kapasitesine sahip.

        Otelin tüm odalarında balkon veya teras bulunuyor ve hepsi deniz manzarasına sahip. 250 metre uzunluğundaki özel plajda, iskele, ahşap güneşlenme bölümleri ve minderler bulunuyor. Otelde bulunan animasyon ile düzenlenen oyunlara katılabilir, gece müzik ve şovlarla tatilinizi eğlenceli dakikalar ile renklendirebilirsiniz. Hotel Baia Bodrum’un tadını çıkarmak isteyenler için en iyi seçeneklerden biri…

        Bodrum’da ilk ve son aşk…

        Bodrum’un doğa harikası turkuaz renkli “Akvaryum” koyunda yer alan Bodrum Princess Deluxe Resort & SPA Hotel balayı çiftlerine bambaşka bir dünyanın kapılarını açıyor.

        Yaşamınızın en mutlu başlangıcında tek düşünmeniz gereken sonsuz aşkınız olacak ve romantizm ile doğanın size sunduğu tüm güzellikleri yaşamanın heyecanını hissedeceksiniz.

        Bodrum Princess Deluxe Resort & SPA Hotel’in çiftlere sunduğu özel balayı paketinde; yeni evliler çiçeklerle süslenmiş odalarına meyve ve şarap ikramı ile karşılanıyor.

        Yeni hayatlarının ilk sabahında odalarına kahvaltı servisi, otelde bulunan restoranların romantik bir köşesinde özel olarak dekore edilmiş bir masada akşam yemeği, tüm kalış süresince odaya ayrıcalıklı servis, SPA Merkezinde alınacak masajlardan %10 indirim, ücretsiz havaalanı transferi, fotoğraf stüdyosunda beş fotoğraf otelin balayı çiftleri için hazırladığı sürprizlerin sadece birkaçı.

        ANTALYA

        Eğlence, deniz, kum güneş, yazın kendini göstermesi ile birlikte herkesin aklına gelen şeylerden sadece bir kaçı… Bunların tümünün bir arada olduğu yerlerden biri de; Antalya… Yaz-kış milyonlarca yerli yabancı turisti ağırlayan kent, oteller cenneti olmasının yanı sıra, tarihi geçmişi ile de kültür gezilerine ev sahipliği yapıyor. Birde yeni evlenenler var tabii ki… Onların birçoğu da ilk ve en özel tatillerini Antalya’da geçirmeyi tercih ediyorlar. Her bütçeye uygun otel seçeneklerinin bulunduğu Antalya, gezilip görülecek kültürel yerleri bakımından da tercih ediliyor. İşte Antalya’nın otellerinin balayı programları:

        Lüksü Toros Dağları’na bakan, falezler üzerinde kurulu olan Sheraton Voyager Antalya Hotel’de fazlasıyla yaşayabilirsiniz. Hem şehir merkezinde, hem de bir resort farkıyla balayı çiftlerini ağırlayan Sheraton, havaalanına 18 km. uzaklıkta bulunuyor. Su sporları, golf, squash gibi spor faaliyetleri yapabileceğiniz otelde, Panoramic ya da Maritime Restaurant’ta Akdeniz manzarasında yiyeceğiniz muhteşem yemekler ile balayınızı bir lezzet şölenine dönüştürebilirsiniz.

        Öğle yemeğinizi Tropic Terrace’da havuz kenarında alabilir, La Fontaine Bar’da canlı müzik eşliğinde akşamlarınızı eğlenerek geçirebilirsiniz. Ya da Green’s Sports Bar’da Dj eşliğinde son hit müzikleri dinleyebilir, geniş bir yelpazesinden ya da viski çeşitlerinden seçeceğiniz içkinizi yudumlayabilirsiniz. Sheraton’un farklı tipteki 28 adet suitinden birinde konaklayabilir, Sheraton farkını bir kez daha hissedebilirsiniz.

        Otelin içinde bulunan Presidential Suite ise 128 m2’lik genişliğe ve 20 m2’lik terasa sahip. İtalyan tarzında dekore edilmiş olan bu suite’te, 1 yatak odası, 1 oturma odası, mutfak ve 2 banyo bulunuyor. Sheraton Voyager Antalya Hotel, Resort ve SPA balayı çiftlerine özel bir paket programda sunuyor, bu pakette, deniz manzaralı suite odada konaklama, özel olarak hazırlanmış balayı pastası, özel bornozlar, çiçekler ve tüm ekstra harcamalarda %15 indirim uygulanıyor, bize de çiftlere iyi eğlenceler dilemek kalıyor!

        En güzel başlangıçlara…

        Antalya Royal Wings Hotel, hayatınızdaki en önemli günlerden biri olan bu anı, kendine özgü atmosferi , büyüleyici mimarisi , profesyonel ekibi ve sunmuş olduğu kaliteli hizmeti ile her anınızı gülümseyerek geçireceğiniz, romantizmi doyasıya yaşayacağınız ve unutulmayacak anılarla döneceğiniz bir balayı geçirmenizi sağlıyor. Balayı çiftlerine VIP Karşılama ile “hoş geldiniz”diyecek olan Royal Wings Hotel’in ekibi, özel olarak sizin için dekore edilmiş odanızda size 1 şişe şampanya, çikolata tabağı ve taze meyve çeşitleri ile “mutluluklar diliyor”.

        Konaklayacağınız ilk gecenin sabahında güne odanıza gelen kahvaltı ile başlıyorsunuz. Daha sonra odanıza gelen “tatlı tabağı servisi”nin ardından, geçireceğiniz en mutlu günlerinizden birinin daha ardından size özel A La Carte Restoranda romantik bir akşam yemeği hazırlıyor. 2007 yılında evleneceklere duyrulur!

        Avrupa’nın en romantik otelinde balayı…

        Antalya Kalkan Koyu yamaçlarında yerleşmiş sofistike bir butik otel olan Villa Mahal’de attığınız her adım, Likya sahilinin ve Türk Akdenizi’nin mükemmel bir manzarasını vaadediyor. 13 odası bulunan otelde, kendinizi iyi hissettirecek konforu bulabilirsiniz. 384 otel arasından sıyrılarak Avrupa’nın en romantik oteli seçilen Villa Mahal, yeni evli çiftlere gözlerini her sabah denizden dağlara doğru doğanın görkemli ve değişken renk paletine açmalarını sağlıyor.

        Terasta yapılacak görkemli kahvaltıdan sonra, zeytin ağaçlarıyla bezenmiş yoldan, Kalkan’ın muhteşem denizine gidebilir, özel bir terasta güneşlenebilir, gölgedeki hamaklarda zevkinize ve keyfinize keyif katabilirsiniz. Sahil restoranda leziz öğle yemeği yiyebilir, günbatımının sihrini hissedebilirsiniz. Gece gökyüzünde yıldızlar parlamaya başladığında dünyanın başka hiçbir yerine benzemeyen bir yerde olduğunuzun farkına varacaksınız. Benzersiz bir balayı tatili için Villa Mahal’i ziyaret etmelisiniz.

        ÇEŞME

        Eğer yazın evlenecekseniz, eğer deniz, güneş ve aşkım diyorsanız. Çeşme siz ve eşiniz için anlamlı bir seçim olabilir. İlk tatilinizi Çeşme’nin eğlencesi, doğal güzellikleri ve birbirinden güzel tesislerinde geçirmek, unutulmayacak bir tatil için doğru yerde olduğunuzu hissedeceksiniz.

        Nisan ayından beri yenilenmiş yüzü ile konuklarını ağırlayan Sheraton Çeşme, balayı çiftleri için özel imkanlar sunuyor. Balayı çiftleri Sheraton şıklığını ve lüksünü kapıdan içeri girer girmez hissediyor. Çiftler Sheraton Çeşme’nin içerisinde bulunan 4000 m2’lik içerisinde çok özel 3 Thai evi bulunan SPA merkezinde kendilerini yeniden doğmuş gibi hissedebilirler.

        Dört bir yanı camla çevrili özel tasarımıyla kış bahçesi keyfi yaşatan Olives Restaurant!ta enfes Akdeniz yemeklerinin eşliğinde romantik dakikalar yaşayabilir, yemek sonrası içkilerini Park West Brasserie’de yudumlarken keyifli bir mola verebilirler. Otelin içerisinde bulunan bowling, sinema, bilardo ve Playstation salonlarında balayı çiftleri, çocukluklarına geri dönüp hayatlarının ilk tatillerini çılgınca eğlencenin kucağına kendilerini bırakarak geçirebilirler.

        Konforun zirvesinde, her biri 850 m2’lik özel teraslı, havuzlu, muhteşem manzaralı çatı katları ise bizim balayı çiftlerine tavsiyemiz.

        Her yıl, özellikle jet sosyete organizasyonlarının ev sahipliğini yaparak dikkat çeken Ilıca Hotel Spa & Wellness Resort, şimdi de sezona yeni hazırladığı balayı odalarıyla damgasını vuruyor. İzmir’in en büyük dış mekan davet ve organizasyon alanına sahip olan Ilıca Hotel, , Termal SPA Sağlık Merkezi ve Ilıca Koyu’na hakim konumu ile açıldığı günden bu yana şehrin tercih edilir mekanlarından biri haline geldi.

        Her an aşkla geçecek!

        Özel olarak hazırlanan balayı odalarında her anını aşkla yaşayabileceklerini belirten Ilıca Hotel Genel Müdürü Yakup Demir, “Romantizm dolu bir balayı için, özgün mimarisi, ambiyansı ve kendilerini rüyada gibi hissedebilecekleri Termal SPA ve Güzellik Merkezi’ndeki özel sürprizlerle “balayı odaları”nda konaklayacak misafirlerimiz, yeni yaşamlarına tazelenmiş olarak adım atabilecekler” diye konuştu.

        Yaz boyunca kişibaşı 199 YTL olan balayı odalarında, odaya şampanya, meyve sepeti, tatlı tabağı gönderiliyor ve yeni evli çifte Ilıca’nın şifalı termal sularında dinlenmeleri için Termal Sağlık ve Güzellik Merkezi’nde jakuzi keyfi ile Çeşme’nin Gün Işığı Kahvaltısında verilen cam bardakta demle çay, portakal suyu, beyaz peynir, tulum peyniri, kaşar peyniri, domates, salatalık, siyah ve yeşil zeytin, sucuk.

        Taze ekmek çeşitleri, poğaça ve simit, tereyağı, reçel, marmelat, bal, yoğurt, arzunuza göre pastırmalı veya sucuklu yumurta, genç çiftlerin güne keyifle başlamasını sağlıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ