Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam EMİN ŞİRİN'E 'NOEL AYİNİ' SORGUSU

        Eski Milletvekili, Genç Parti Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin'e, İstanbul'daki sorgusunda Danıştay saldırısını tarafından planlandığına ilişkin ihbar mektubundaki iddia soruldu. İstanbul'da başlatılan ve 16 kişinin tutuklandığı operasyon kapsamında ele geçirilen bazı belgelerde "Ergenekon-Lobi" adlı gizli bir örgütlenme modelinin liderliğini Emin Şirin'in yaptığına ilişkin ihbar mektubundaki iddialarla ilgili de görüşlerine başvuruldu.

        MİLLETVEKİLİYKEN GİZLİCE ÇEKİLEN FOTOĞRAFLAR

        Emin Şirin'in milletvekili olduğu dönemde, yazar Ergün Poyraz'la çekilen fotoğrafının yanı sıra, Türk Ortadoks Kilisesi eski Patriği Selçuk Erenerol’un kızı Sevgi Erenerol’un düzenlediği Noel ayininde Şirin'in yanı sıra TSK'dan Yüzbaşı rütbesinde olduğu dönemde atılan Muzaffer Tekin, Vatansever Güç Birliği'nin bazı yöneticilerinin de bulunduğu fotoğraf karelere dayanılarak bu kişilerle ilişkileri de soruldu.

        2 SAYFALIK İHBAR MEKTUBU

        Emin Şirin'le ilgili gönderilen ihbar mektubunda, Danıştay Saldırısının Şirin tarafından planlandığı, Şirin'in gizli "Ergenekon-Lobi" örgütünün başı olduğu öne sürüldü. Şirin'in evinde iki tabanca ve çok sayıda gizli belge bulunduğu da öne sürüldü. Şirin'in Ankara'da gözaltına alınmasından sonra İstanbul'daki evinde de mahkeme kararıyla arama yapıldığı, bilgisayar ve bazı belgelerine el konulduğu bildirildi. Şirin, Ergenekon-Lobi örgütüyle, Danıştay saldırısıyla ilgisinin olmadığını, Noel ayinine milletvekili olarak davet edildiği için katıldığını, Ergün Poyraz'la 2 yıl önce görüştüğünü söylediği öğrenildi.

        ERGENEKON YAPILANMASI

        Daha önce gözaltına alınan bazı zanlıların ev ve işyerlerinde “Ergenekon- Lobi Örgütlenmesi” adı altında yapılanmaya ilişkin belgelere ulaşılmıştı.

        Ele geçirilen 21 sayfalık "Ergenekon" yapılanmasıyla ilgili belgede gizli bir yapılanma anlatılıyor. Bu belgelerde, TSK bünyesinde olduğu iddia edilen "Ergenekon"a bağlı sivil unsurların örgütlenmesi zorunluluğu belirtildi ve "lobi" adı verilen gizli örgütsel çalışmanın amaçları doğrultusunda şimdiye kadar faaliyet gösterilmemesinin büyük bir talihsizlik olduğu vurgulandı. "Ergenekon"un yapacağı faaliyetler arasında "Siyasi otorite gruplarıyla dış kaynaklı, işbirlikçi, sözde sivil toplum örgütlerinin bölücü ve yıkıcı girişimleri etkisiz kılınması" da yer alıyor.

        "Lobi organizasyonu"nun araştırma, bilgi toplama, finans ve ticaret, teori ve senaryo, propaganda, hukuk gibi 9 departmanı olması öngörülüyor. "Ergenekon" tarafından örgütün merkez üyeliğine atanmış "güvenilir" 5 sivil yöneticiye doğrudan bağlı olunacak. 5 sivil yönetici de "Ergenekon" ile teması ise iki sivil personel ile sağlayacak. Departman başkanlarının da merkezde 5 yönetici tarafından seçilmesi öngörülüyor.

        "Ergenekon"un "Lobi" adı verilen örgütsel organizasyonunun faaliyetlerine önümüzdeki dönemde çok büyük ihtiyaç duyulacağı da ele geçirilen raporlarda vurgulandı. Bu grubun Ankara ve İstanbul'a "temsilci" atadıkları da ele örgüt şemasında gösterildi.

        SAYGI ÖZTÜRK - HÜRRİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ