Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam BUGÜN YAĞIŞA DİKKAT

        “Bundan sonra sık karşılaşacağız” diyor. Küresel ısınma nedeniyle Karadeniz selden kurtulamayacak, Doğu’da yağış yüzde 50 artacak

        Sıcaktan ve kuraklıktan kavrulurken Samsun, Van, Yozgat ve Erzurum’de etkili olan ve savaş sonrası görüntüleri ortaya çıkaran sel felaketleri gözleri yeniden küresel ısınmaya çevirdi. Meteoroloji Mühendisi Barış Önol, Türkiye’nin küresel ısınma sonucu sel baskınlarıyla daha sık karşılaşacağını söyledi.

        Önol’a göre, Türkiye’deki yıllık sıcaklık ortalamaları 2.5 ila 4 derece arasında artacak. Önol, sera gazı salınımını azaltmaması nedeniyle yağışlarda görülen azalmadan en çok etkilenecek ülkelerden birinin Türkiye olacağını söyledi.

        TEMA Vakfı Başkanı Dr. Uygar Özemsi de, küresel ısınma nedeniyle aniden başlayacak sağanak yağışların sık sık su baskınlarına yol açacağını da söyledi.

        Marmara’ya sel uyarısı

        KAVURUCU sıcaklara sel molası: Balkanlar’dan gelen yağışlı hava bugün ve yarın Marmara bölgesi’nde etkili olacak. Sağanak yağmurun İstanbul ve Marmara’nın büyük bölümünde su baskınlarına yol açabileceği uyarısı yapıldı.

        Yalova, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Tekirdağ’da da etkili olacak sağanak çarşamba günü etkisini kaybedecek. Yağışlar, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde de etkili olacak. Yağışlarla birlikte mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları düşecek.

        Türkiye’yi bekleyen felaketler

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ