Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Balıkçılar, av sezonuna hazırlanıyor

        Yeni sezon öncesi balıkçıların tekne ve ağlarında rutin kontrolleri yaptıklarını ifade eden Mutlu, ''Balıkçılarımız teknelerinin boya, bakım ve onarımını, ağların ve motorların bakımını yapıyor. Bunlara ek olarak AB Uyum Yasalarının getirdiği yangın sistemi, tesisat açısından yenilikler var. Bunlar da tamamlanıyor'' dedi.

        Sezonun palamut ve istavrit avcılığıyla başlayacağını ifade eden Mutlu, ''Şimdilik bölgemizde palamut görünmüyor. Ancak batı taraftarında olduğu söyleniyor. İstanbul tarafından alınan bilgilere göre palamut miktarı fena değil. Balık batıdan doğuya doğru geliyor. Önümüzdeki haftalarda Doğu Karadeniz'de palamudun artacağını umut ediyoruz'' diye konuştu.

        Mutlu, geçen sezon palamut ve hamsinin bol olduğunu ancak avının kısa sürdüğünü anımsatarak, şunları söyledi:

        ''Balıkçılığın geleceği açısından yapmamız gereken şeyler var. Balıkçılar tarafından hamsi üzerindeki av baskısının azalması açısından gündüz avcılığı yapmama kararı alındı. Ayrıca hamsinin yavruladığı alanlar olan ırmak ağızlarında av yapılmaması, bu alanların genişlemesi gerekiyor. Bunların balıkçılar tarafından önerilmesi çok güzel. Bu önerilerimizi Tarım ve Köyişleri Bakanlığına sunduk. Bu konuda bakanlığımız taslak hazırlıyor, inşallah kabul edilir.'' Akgün Balıkçılığın sahibi Adnan Akgün ise yeni sezon öncesi ağlarını hazırladıklarını, motorlarının bakım ve onarım gibi hazırlıklarını yaptıklarını belirterek, ''Palamut önceki yıllarda bol avlanmıştı. Bu yıl, önceki yıllara göre az görünüyor. Batı Karadeniz tarafında olduğu söyleniyor. Ancak şimdiden kesin bir şey söylemek mümkün değil'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ