Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 11 yıl sonra fark edilen hata

        Çanakkale Şehitler Abidesi'nin ayaklarına 1999 yılında yerleştirilen rölyefte askerlerine düşmanı hedef gösteren komutanın elinin 5 yerine 6 parmaklı yapıldığı ortaya çıktı. Hata, abideyi ziyaret eden bir kişi tarafından fark edilirken, rölyeflerin mimarı ünlü heykeltıraş Prof. Dr. Ferit Özşen hatayı en kısa zamanda düzelteceğini söyledi.

        Hisarlık Tepe'de bulunan Çanakkale Şehitler Abidesi'nin ayaklarında yer alan 8 rölyeften birinde yapılan hata tam 11 yıl sonra fark edildi. Ünlü heykeltıraş Prof. Dr. Ferit Özşen tarafından yapılan ve 27 Kasım 1999 tarihinde törenle açılan rölyefte, hem savaş kahramanı Seyit Onbaşı, hem de bir komutanın askerlerine düşmanı hedef göstermesi yer alıyor. Ancak askerlerine düşmanı hedef gösteren komutanın elinin 5 yerine 6 parmaklı olduğu ortaya çıktı. Komutanın, gözükmeyen baş parmağı ve düşmanı gösteren işaret parmağının yanısıra 4 parmağı daha görülürken hatayı, abideyi ziyaret eden bir kişi fark ederek yetkililere bildirdi.

        Rölyeflerin mimarı Prof. Dr. Ferit Özşen, en kısa sürede Çanakkale'ye gelerek komutanın elindeki bir parmağı yontup hatayı düzelteceğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ