Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Borçlu belediyenin turistik yatırımı

        Önceki yönetimden devralınan 70 milyon TL’lik borç nedeniyle alacaklılarla başı dertte olan Kartal Belediyesi, Hacıbektaş’a gidecek Kartallılar için Nevşehir’de otel, denize gitmek isteyenler için Büyükada’da plaj işletecek

        Ercan SARIKAYA / AHT

        İSTANBUL Kartal Belediyesi’ni geçen yıl AK Partili Başkan’dan devralan CHP’li Belediye Başkanı Altınok Öz’ün, 70 milyon TL’yi bulan borçlarına karşın Nevşehir ve Büyükada’da turistik yatırımlara girmesi tartışma konusu oldu.

        Kartal Belediye Başkanı Öz, Kartallılar Hacıbektaş’a gittiklerinde konaklama sıkıntısı çekmesinler diye memleketi Nevşehir’de yıllığı 1milyon 100 bin TL’den 29 yıllığına bir otel kiraladı. Belediye, Orman Bakanlığı’ndan da yıllık 1 milyon 331 bin TL kira karşılığı yine 29 yıllığına Büyükada’da plaj ve mesire alanı işletme ihalesini kazandı.

        UYGUN ÜCRET ÖDEYECEKLER

        Nevşehir’de Türkiye Kalkınma Bankası’ndan kiralanan Bilasa Castle Country Hotel, Hacıbektaş’a 20 kilometre uzaklıktaki Gülşehir’e hâkimbir tepede yer alıyor. Belediye’nin 29 yıl süreyle işleteceği otelden, Kartal’dan Nevşehir’e gidecekler uygun ücret ödeyerek yararlanabilecek.

        Kartal halkının denize girebilmesi için Büyükada’da kiralanan komplekste de plaj, havuz, otel ve mesire yeri bulunuyor.

        44 binmetrekarelik alandan sadece Kartallılar yararlanacak. Özellikle sabit ve dar gelirlilere hizmet için düşünülen alana ulaşımmotorlarla sağlanacak. Ücrete, Kartal-Büyükada Orman Kampı Plaj Tesisleri arasındaki motor seferleri de dahil olacak.

        Orman Bakanlığı’nın 282 bin TL yıllık muhammen bedelle ihaleye çıkardığı Büyükada Orman Kampı Plaj Tesisleri’ni 1 milyon 331 bin TL ile Kartal Belediyesi alırken, diğer firma 476 bin TL ile ikinci en yüksek teklifi verdi. Arada 3 kat fark olması tartışma yarattı.

        ‘HANGİ BELEDİYE YAPIYOR?’

        AK Parti Kartal İlçe Başkanı Temurhan Yıldız, CHP’li Kartal Belediyesi’nin yaptığı bu yatırımları eleştirdi. Yıldız, “Sayın Başkan, ‘borç batağındayız’ diye dert yanıyordu. Borç batağındaki bir belediye halkın parasını nasıl böyle gereksiz harcamalara yönlendirir. Nevşehir’deki oteli bugüne kadar kimse işletememiş. Başkanın köyünde olan bir otel. Kirasını ödemenin yanı sıra oraya bir yatırım yapmanız gerekiyor. Büyükada ihalesinde başka firma muhammen bedeli yüzde 60 artırırken neden Belediye yüzde 300 artırdı, bunu anlamakmümkün değil. Nasıl anlayacaksınız gidenlerin Kartal’da yaşayanlar olduğunu. Hangi belediye turizm işletmeciliği yapıyor?” diye konuştu.

        ‘İKİSİ DE KÂRLI YATIRIM’

        KARTAL Belediye Başkanı Altınok Öz, eleştiri konusu yapılan her iki yatırımın da kârlı olduğunu savundu. Eleştirilerle ilgili HABERTÜRK’ün sorularını yanıtlayan Öz, “Her iki yatırım da 29 yıllık. Nevşehir Hacıbektaş’ı Kartal’dan çok sayıda kişi ziyaret ediyor, burada yer bulamıyorlardı. Biz de böyle bir yatırım kararı aldık. Ayrıca otelden orada bulunan ve kalacak yeri olmayan öğrenciler de yararlanacak. Her hafta sonu Kartal’dan Adalar’a yaklaşık 17 bin kişi gidiyordu. Böyle bir ihtiyacı düşünerek yatırım kararı aldık. Büyükada’daki mesire yeri de Kartallılara hizmet verecek” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ