Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Karabulut ailesi, reddi hakim talebinde bulundu

        Gökay USANMAZ / AHT / İSTANBUL

        Münevver Karabulut'un ailesi, kızlarının başını testere ile kesip Etiler'de çöp konteynırına attığı iddia edilen Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu'nun tahliye olmasının ardından mahkeme heyetinin tarafsızlığına inanmadıklarını belirtti ve "reddi hâkim" talebinde bulundu. Davanın görüldüğü Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'e verilen dilekçede, Başta Mahkeme Başkanı Mevlüt Bayraktaroğlu olmak üzere üyeler Mustafa Günaydın ve Adnan Dökmetaş'ın tarafsızlığına şüpheler dile getirildi.

        Karabulut ailesi, avukatları Rezzan Epözdemir aracılığıyla Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ?Reddi Hakim' talebini içeren 6 sayfalık dilekçe verdi. Dilekçede, "Duruşma sırasında Mehmet Nida Garipoğlu'nun avukatı Metin Feyzioğlu'nun ?Son söz savunmanındır. Bize söz vermelisiniz itirazı üzerine mahkeme başkanı Mevlüt Bayraktaroğlu 'Beni niye karşı karşıya getiriyorsunuz? İddialarını çürüttünüz zaten' demiştir. Bir mahkemenin kararını açıklamadan önce kanaatini açıklaması mahkemenin ve hâkimin kararına gölge düşürmüştür" denildi.

        BAŞKAN SANIĞIN SAVUNMASINI YÖNLENDİRDİ

        Yine dilekçede, Cem Garipoğlu'nun annesinin ifadesi mahkeme başkanınca yönlendirildiği öne sürülerek şöyle denildi: "30 Nisan tarihli tarihli duruşmada mahkeme Başkanı, mahkemeden bir gün önce yurtdışından gelen Tülay Makbule Garipoğlu'nun sorgu ve ifadesinin tamamını ?Böyle mi demek istiyorsun' gibi ifadelerle yönlendirerek ifadesini bu şekilde tutanağa geçirmiştir. Bu durum mahkemenin tarafsızlığına halel getirmiştir. Tutuksuz sanıklar Hayyam ve Tülay Makbule Garipoğlu'nun tutuklu sanıklarla sohbet edebilecek şekilde dehlizden alındığı ve salonda bekletildiği de görülmüştür. Özel yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri'nde bile böyle bir ayrıcalık tanınmamaktadır."

        MAHKEME 1 GÜNDE KARARINI DEĞİŞTİRDİ

        Olay yeri inceleme görüntülerinin bulunduğu CD'nin izlenmesine 1 gün önce Mahkeme Başkanı Mevlüt Bayraktaroğlu'nun müsaade ettiğinin belirtildiği dilekçede "Mahkeme öncesi CD izlettirmek için hazırlık yapmamıza rağmen duruşmada sanık müdafilerinin itirazı üzerine bu talebimizi reddetmiştir. Ne olmuştur ki mahkeme 1 gün önce kabul ettiği ve teknik alt yapısını hazırladığı, üstelik CD'nin dosyada olduğundan haberdar olmadığı ve izlemediği CD'nin izlenmesinden vazgeçmiştir" denildi..

        YURTDIŞI YASAĞI GETİRİLMEDİ

        Hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Mehmet Nida Garipoğlu'nun ikinci celseden tahliye edilmesinin mahkemenin tarafsızlığına gölge düşürdüğünün belirtildiği dilekçede, cinayete iştirakten yargılanan sanık Nida Garipoğlu ve diğer sanıklar için yurtdışı yasağı getirilmediği hatırlatıldı.

        BAŞKAN İLE GARİPOĞULLARI ADANA'DAN TANIŞIYOR

        Karabulut Ailesi dilekçenin son kısmında şu iddiaya yer verildi: "Mahkeme Başkanı Bayraktaroğlu, daha önce Adana Ceyhan'da da görev yaptığı, Adana Ceyhanlı olan ve halen Ceyhan'da yatırımları ve ilişkileri olan sanıklar ve ailesiyle o dönemden tanışıklığının olduğuna dair duyumlar aldık. Bu durum bile mahkemenin tarafsızlığına halel getireceğinden ?Reddi hakim' talebinde bulunmak zorunlu olmuştur."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ