Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Küçük dağcının yaşam mücadelesi

        Antalya'da babası Salavat Rakhmetov'un kaya tırmanışını izlerken kopan kaya paçasının başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan 5 yaşındaki Zaliya Rakhmetov 8 gündür yaşam mücadelesi veriyor.

        Edinilen bilgiye göre, dünyaca ünlü 43 yaşındaki Rus dağcı Salavat Rakhmetov, eşi Gyuzel Rakhmetov ve 5 yaşındaki kızı Zaliya Rakhmetov ile birlikte 20 Mayıs tarihinde Antalya'nın Konyaaltı ilçesine bağlı Geyikbayırı kaya tırmanışı bölgesine gitti. Burada tırmanışa başlayan Salavat Rakhmetov'un tırmanışı sırasında 20 metre yükseklikten kopan kaya parçası aşağıda oyun oynayan 5 yaşındaki küçük kızın üzerine düştü. Yerde kanlar içinde kalan küçük Zaliya ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Bir haftadır tedavi altında bulanan minik kızın hayati tehlikesi sürüyor.

        8 GÜNDÜR YAŞAMA TUTUNMAYA ÇALIŞIYOR

        Kızının tedavi gördüğü hastaneye günde 4-5 kez gittiğini belirten anne Gyuzel Rakhmetov, kazanın olduğu yere bir gün öncede gittiklerini söyledi. Eşi ve kızı ile birlikte bir gün öncede aynı yere tırmanmaya gittiklerini belirten anne Rakhmetov, "4 yıldır Türkiye ye geliyoruz. İki yıldır da eşim Geyikbayırı'nda tırmanış yapıyor. Bende kızımla birlikte eşimi yalnız bırakmıyorum ve gittiğimizde biz eşimi aşağıda bekliyoruz. Eşim tırmanış yaparken bir anda kaya kızımın üzerine düştü. Vakit kaybetmeden yardım

        istedik ve kızım ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kızım 8 gündür hastanede yoğun bakımda. Kızımı günde 4-5 kez ziyaret ediyoruz ve doktorlardan bilgi alıyoruz" dedi.

        26 yıldır dünyanın bir çok ülkesindeki dağlara tırmandığını belirten Salavat Rakhmetov da, başına daha önce böyle bir olayın gelmediğini söyledi. Eşim ve kızımla birlikte bir gün öncede aynı yerde kaya tırmanışı yaptığını belirten Rakhmetov, "Kızım Zaliya bana bazen eşlik eder beraber güvenli şekilde 10 metre tırmanırdık. Olayın olduğu gün kızım beni aşağıda beklerken ben tırmanışa başladım. Düz kaya bölgesi olan tırmanışım sırasında 20 metreye kadar ulaştığımda bir anda kızımın üzerine kaya parçası düştü. Aşağıya hemen indikten sonra yardım istedik ve kızımı hastaneye kaldırdık" dedi.

        IHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ