Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Şehit cenazesinde yine olay

        Şehit Piyade Er Muhammet Özbek'i son yolculuğuna binlerce Denizlili uğurladı

        Şırnak'ta teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Er Muhammet Özbek son yolculuğuna Denizli'de binlerce vatandaş tarafından dua ve göz yaşlarıyla uğurlandı. Şehit erin cenazesi dün akşam Şırnak'tan askeri uçakla Çardak Havaalanı'na, oradan da ambulansla Denizli Asker Hastanesi morguna getirildiği öğrenildi.

        Bugün Denizli Delikliçınar Yeni Camii'ne getirilen şehidin cenazesi öğle namazı müteakip kılındı.

        Cenaze törenine Denizli Valisi Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Mithat Ekici, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan şehidin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

        Cenazenin cami avlusuna getirilmesinin ardından şehidin annesi Halime Erbay

        kısa süreli fenalık geçirirken acılı anneye ilk müdahale 112 acil servis görevlileri tarafından yapıldı. Cenazede metanetini koruduğu gözlenen şehit babası Ramazan Özbek'e Vali Erkmen ve askeri arkan tarafından taziyelerde bulundu.

        Denizli Müftüsü Mehmet Köse'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından Türk bayrağına sarılı tabut top arabasına konuldu. Şehit yakınları, protokol üyeleri ve vatandaşlar top arabasıyla birlikte bir süre yürüdü.

        Şehit götürülürken Denizli Ülkü Ocakları Dergi Temsilciği'ne mensup oldukları öğrenilen bir grup, Vali Erkmen, Başkan Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekilleri Ekici ve Yüksel'in bulunduğu protokol üyelerine saldırmak girişiminde bulundu. Polisin sıkı güvenlik tedbirlerini aşamayan gruptan bazı kişilerin attığı pet şişeler asker ve polislere isabet etti. Şehit cenazesinde protestoya katılan kişilerin büyük bir bölümünün cenaze namazını bile kılmaması dikkat çekti. Şehit Er'in cenazesi toprağa verilmek üzere Çameli ilçesinin Kirazlıyayla köyüne götürüldü. Öte yandan Şırnak'ta dünkü terörist saldırıda ayağından ve kalçasından yaralanan Denizli'nin Sarayköy ilçesinden Tolga Ayhan'ın da yoğun bakından çıkarıldığı bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ