Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Üniversitede yolsuzluk: 11 tutuklu

        Çiğdem YILMAZ / YOZGAT (AHT)

        Yozgat'ta Bozok Üniversitesi'nde polisin başlattığı ihale yolsuzluğu ve usulsüz alımlarla ilgili operasyonda gözaltına alınan ve sonrasında tutuklanan 8 kişinin ardından devam eden operasyon çerçevesinde polis tarafından gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü daha tutuklandı.

        Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Acar, fakülteye yapılan alımlarda yolsuzluk ve rüşvet iddiası ile Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş, bunun üzerine bir süre önce savcılık tarafından üniversite bünyesinde yapılan medikal malzeme alımı ve inşaat alımları ile ilgili ihaleleri mercek altına alınmıştı. Dekan Acar'ın konuyla ilgili şikayetini değerlerinden Cumhuriyet Başsavcılığı'nın çalışmaları neticesinde geçtiğimiz hafta içerisinde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü ekipleri üniversitede görevli üç daire başkanı ile birlikte yaklaşık on kişi ifadesine başvurulmak üzere gözaltına almıştı.Yürütülen çalışma kapsamında Bozok Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Cemal A., Strateji Geliştirme Daire Başkanı İhsan Özgür Ç., Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Hasan Ali K. ile Ankara ve Yozgattaki çeşitli inşaat firmalarının temsilcileri Zekai Ö., Ayşe B., Muammer S., mobilyacı Gökhan K. ile bir yemek fabrikasının yetkilisi Savaş A. gözaltına alındı. Sorgularının ardından Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen 8 zanlı, çıkarıldıkları Nöbetçi Mahkeme tarafından ''ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet'' suçundan tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri önceki akşam 4 kişiyi daha ihale yolsuzluğu ve usulsüz alım yapıldığı gerekçesi ile gözaltına aldı. Emniyetteki sorgulamaların ardından adliyeye sevk edilen 4 kişiden, 1'i üniversite görevlisi 3 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli'nin soruşturma kapsamında dosyasının YÖK'e gönderildiği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ