Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İskenderun'da hain saldırı

        Hatay'ın İskenderun ilçesinde askeri birliğe düzenlenen saldırıda şehit sayısı 5'e yükseldi. Saldırıda en az 10 askerin de yaralandığı bildirildi.

        Edinilen bilgiye göre, Amanos dağı eteklerinde, Modernevler Mahallesi sınırlarında bulunan Deniz İkmal Destek Komutanlığı'na gece 00.30 sıralarında teröristler tarafından TEM Otoyolu'ndan roketatarlı saldırı düzenlendi. Roketli saldırının ardından töreristler askeri birliği yaylım ateşine tuttu.

        Teröristlere askeri birlikten karşılık verince yaklaşık 15 dakika çatışma yaşandı . Çatışmada Kenan Oğuz Arbay, İsmail Kartal, Erol Kaplan, Serhat Aslan ve Ümit Akbulut isimli askerler şehit oldu, Mehmet Aynur, Osman Toplu, Süleyman Kılıç, Taner Adıyaman, Erhan Terlemez, Nedim Çağırtüre ile ismi öğrenilemeyen bazı askerler yaralandı. Yaralanan askerler ilk olarak Deniz Hastanesi'ne, ardından da İskenderun Devlet Hastanesine kaldırıldı.

        Saldırının ardından bölgeye çok sayıda asker sevk edilirken, İskenderun Deniz Hastanesi önünde Mehmetçiğe kan vermek için uzun bir kuyruk oluştu. Çelik yelek giyen polis güçleri, panzerlerle Deniz İkmal Destek Komutanlığı etrafında güvenlik önlemlerini artırdı. Saldırıyı kınayan bir grup ise DTP İskenderun ilçe teşkilatına saldırdı.

        BAŞBAKAN ERDOĞAN, GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL BAŞBUĞ'A BAŞ SAĞLIĞI MESAJI GÖNDERDİ

        Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'ın İskenderun ilçesinde teröristlerce askeri birliğe düzenlenen saldırıda 6 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a bir baş sağlığı mesajı gönderdi. Erdoğan mesajında, yaralı askerlere de acil şifalar diledi.

        Başbakan Erdoğan'ın, Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinde yer alan mesajı şöyle:

        ''Hatay'ın İskenderun ilçesinde teröristlerce askeri bir birliğimize düzenlenen saldırıda altı askerimizin şehit olması, yedi askerimizin de yaralanmasından büyük üzüntü duydum.

        Türkiye Cumhuriyeti Devleti birlik ve beraberliğine, vatandaşlarının barış ve huzuruna yönelik bu tür menfur saldırıların üstesinden gelecek kudret ve iradeye sahiptir. Bu konuda her türlü bedeli ödemeye de hazırdır.

        Barış ve huzurumuzu hedefleyen, menfur emelleri uğruna masum insanların kanını akıtan; 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' ilkesiyle gerek kendi ülkesinde gerek içinde bulunduğu bölgede gerekse tüm dünyada barış ve huzurun tesisinden yana olan milletimizi tedirgin etmeyi hedefleyen terör örgütü asla başarılı olamayacak ve maşalığını yaptığı unsurlarla hak ettiği karşılığı kesinlikle alacaktır.

        Aziz milletimizin, bu tür alçakça saldırılar karşısında umutsuzluğa kapılmadan, soğukkanlılığını koruyarak; devletine ve sorumlu kurumlarına güvenini muhafaza edeceğine olan inancım tamdır.

        Canları pahasına milletinin tevdi ettiği görevi yerine getiren kahraman askerlerimizin fedakârlıkları vatan sevgisinin eşsiz tezahürü olarak tarihe geçecek ve asla unutulmayacaktır.

        Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize ve şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarına baş sağlığı dilerim.''

        DURUMU AĞIR OLAN 3 YARALI ASKER, ANKARA GATA'YA GÖNDERİLDİ

        Hatay'ın İskenderun ilçesinde Deniz İkmal Destek Komutanlığına teröristlerce roketatarla düzenlenen saldırıda ağır yaralanan 3 asker, Ankara Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Hastanesine (GATA) sevk edildi. Şehit olan 6 askerin cenazesi de İskenderun Askeri Hastanesine kaldırıldı.

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ilçe girişindeki Modernevler Mahallesi'nde bulunan Deniz İkmal Destek Komutanlığına saat 00.40 sıralarında teröristler tarafından roketatarlarla yapılan saldırıda şehit olan askerlerin cenazesi, İskenderun Devlet Hastanesinden alınarak, Askeri Hastane Morguna götürüldü.

        İskenderun Devlet Hastanesinde tedavi gören yaralı askerlerden durumu ağır olan 3'ü, uçakla GATA'ya sevk edildi.

        İHA - AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ