Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Akaryakıt davasında ceza yağdı

        Samsun'da kamu kuruluşlarına ihale şartnamesine aykırı düşük ayarlı yakıt verildiği iddialarıyla jandarma tarafından 4 yıl önce düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınarak haklarında dava açılan 19 kişiye ceza yağarken, 11 kişi ise beraat etti.

        Edinilen bilgiye göre, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne (OMÜ) bir şirket tarafından gönderilen fuel-oilin 4 numara olması gerekirken daha düşük ayarlı olduğunun belirlenmesi üzerine İstanbul ve Samsun'da 4 yıl önce eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 30 kişi hakkında dava açılmıştı. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, 19 kişiye ceza yağarken, 11 kişi ise beraat etti.

        Mahkeme Recep R. (46), Ahmet T. (41) ve İhsan B.'yi (29) "Örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet vermek, edimin ifasına fesat karıştırmak ve özel belgede sahtecilik suçlarından her birini toplam 21 yıl 10 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırdı. Erdoğan G.(46), İlyas T. (43), Emrullah D. (43), Kemalettin E. (51), Mehmet A. (47), Yakup A. (42), Zekeriya Ö. (36), Temel Ç. (38), Adem E. (45), Kemal R. (51) ve Hakan C.'yi (37) "Suç örgütüne üye olmak ve edimin ifasına fesat karıştırmak" suçlarından her birini 5 yıl 5'er ay, Nazım Y.'yi (49) "Suç örgütüne üye olmak, edimin ifasına fesat karıştırmak ve özel belgede sahtecilik" suçlarından 7 yıl 6 ay, İbrahim A.'yı (49) "İhaleye fesat karıştırmak ve rüşvet" suçlarından toplam 7 yıl 6 ay, Metin C.'yi (52) " İhaleye fesat karıştırmak" suçundan 4 yıl 2 ay, Bülent E.'yi (55) "Suç örgütüne üye olmak, rüşvet ve ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından toplam 10 yıl 10 ay hapis, Hami A.'yı (48) ise rüşvet suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

        Mahkeme heyeti 19 kişiye ceza yağdırırken, 11 kişinin ise beraatine karar verdi.

        IHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ