Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Karne iyi olursa 'botoks'a izin var!

        Okulu iyi bir derece ile bitirip, üniversite sınavları öncesi, moral bulmak amacı ile düzenlenen mezuniyet balolarına katılan gençler arasında botoks yaptırma yarışı başladı. En iyi karne hediyesi olarak çocuklarına bu konuda destek veren aileler ise çocukları ile birlikte doktorların yolunu tutuyor.

        Eğitim kurumlarından mezun olmak kadar, mezuniyet baloları da gençlik yıllarının önemli etkinlikleri arasında yer alıyor. Balolarda giyilecek kıyafetler kadar, güzel görünmek de büyük bir önem taşıyor. İyi derece ile mezun olan çocuklarını taktir ve üniversite sınavı öncesi moral vermek isteyen aileler, çocuklarına botoks hediye ediyor.

        Mezuniyet balolarına giderken, etkileyici görünmek, kalkık kaşlara sahip olmak isteyen genç kızlar, plastik cerrahlara başvuruyor. Her türlü doğal botoksun

        yapılabileceğini ancak yüzdeki mimiklerin kaybolmasına yol açan doğal olmayan uygulamalara ise karşı olduğunu söyleyen Doç. Dr. İbrahim Aşkar, "Gençler düşük kaş veya göz kenarlarını açtırmak için, botoks talebi ile bize geliyorlar. Doğal ve uzmanı tarafından yaptırıldıktan sonra sıkıntı olmaz. Ancak doğal görüntülerinden gençleri uzaklaştıran uygulamalara ise karşıyım. 18 yaşını doldurmadan ve yüz muayenesi olmadan bu tür uygulamaların yapılmasını tavsiye etmiyoruz. Gençler doğal olmayan ve bazen de uzmanı olmayan kişilere yaptırdıkları botoks veya dolgulardan dolayı, yüzdeki orijinallik kayboluyor. Yapay yüz ifadesi sebebi ile neredeyse gençlerin hepsi birbirine benzetiliyor. Yüzdeki mimikler tamamen yok ediliyor. Bir hekim olarak buna karşıyız. Ancak kaş düşüklüğü veya kalkık kaşlara sahip olmak isteyen gençler hafif bir düzeltmeler yapılabilir. Bu psikolojik olarak ta son derece faydalı olmakla birlikte gençlerin öz güvenlerinin artmasında etkili olmaktadır" dedi.

        Doç.Dr.İbrahim Aşkar, botoksun çok değişik tedavi ve estetik amaçlı kullanıldığını belirtirken, sadece gençler değil, orta yaş ve üzeri erkek ve bayanlarda büyük bir talep gördüğünü söyledi.

        Özellikle kırışıklık tedavisinde fevkalade güzel sonuçlar alındığı vurgulayan Aşkar, "Kırışıklık, en sık görüldüğü yerler alın, kaşlar arası, göz kenarları ve ağız çevresindir. Alın ve göz kenarlarındaki kırışıklıklar yaşlı bir yüz, kaşlar arasındaki kırışıklıklar ise kızgın bir yüz ifadesi verir. Bu kırışıklıklar kişiden kişiye değişirken, güneşe maruz kalma, mimik kaslarını kullanma sıklığı, yaş ve cinsiyete göre değişmektedir. Botoks, mimik kaslarının hareketlerinden kaynaklanan kırışıklıkların düzeltilmesinde ve fazla terlemenin azaltılmasında kullanılmaktadır. Kaslardaki hareketlerin azalmasıyla kasın üzerindeki derideki kırışıklık azalmakta ve yüz ifadesi daha iyi bir hal almaktadır" diye konuştu.

        IHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ