Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Zaliya, önce hayata sonra ülkesine döndü

        BÜLENT TATOĞULLARI/ANTALYA/AHT

        Antalya'da, Rus dağcı babası Salavat Rakhmetov'un kaya tırmanışını izlerken kopan kaya parçasının başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan 5 yaşındaki Zaliya Rakhmetov, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde 24 gün süren tedaviyle hayati tehlikeyi atlattı. Taburcu edilen minik kız ülkesine götürüldü.

        Rusya Dağcılık Federasyonu Üyesi Salavat Rakhmetov'un, Antalya'nın Geyikbayırı köyünde yaptığı tırmanış sırasında kopan bir kaya parçası, kendisini izleyen 5 yaşındaki kızı Zaliya Rakhmetov'ün üzerine düşmüş ve minik kız ağır yaralanmıştı. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan minik kız, 24 gün süren tedaviyle hayata yeniden tutunmayı başardı.

        Sağlık durumu iyi olan Zaliya, dün gece taburci edildi ve ailesi tarafından ülkesine götürüldü. Hastanenin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Ertuğ, küçük kızın hayata dönmesi için doktor ve hemşirelerin ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirterek, "Tamamen iyileşmesi zaman alır. Sol kolunda kopma, kalça kırığı ve kafa travması mevcut. Ailenin isteği üzerine acil sorunları giderildikten sonra taburcu edilmesine karar verildi'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ