Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Görme engelli kızı ile 5 yıl ders dinledi

        Cemal AŞAN / VAN (AHT)

        Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarih Bölümü'nden mezun olan görme engelli Sevda, sevincini kendisini 5 yıl boyunca her gün üniversiteye götüren, onunla derslere giren, ödevlerini yapan ve ders çalıştıran babası ile kutladı. Kızı ile birlikte hergün okula giden ve derslere giren baba İbrahim Gürpınar, dersleri takip ederek bir tarih bölümü öğrencileri kadar tarihi bildiğini belirterek, bazı hocaların ?Sana da bir diploma vermek lazım' dediğini söylüyor. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü, düzenlediği bir törenle 2009 - 2010 yılı mezunlarını verdi. 3 bin kişinin kep attığı törenlere görme engelli Sevda Gürpınar ve babası İbrahim Gürpınar'ın azmi damgasını vurdu.

        5 YIL BOYUNCA KIZI GİBİ ÖĞRENCİ OLDU

        Görme engelli Sevda Demirel, 5 yıl önce YYÜ Tarih Öğretmenliği Bölümü'nü kazandı. Görme engelli olduğu için okula gitmekte zorlanan kızına bası sahip çıktı. 5 yıl boyunca babası ile birlikte okula giden, derslere giren ve derslerini çalışan Sevda Demirel, mezuniyet sevincini de babası ile paylaştı. Kızının mezuniyet töreninde bir konuşma yapan fedakar baba İbrahim Gürpınar, çok gururlu ve mutlu olduğunu belirterek, kendisini YYÜ'nün bir mensubu olarak hissettiğini söyledi.

        ÖDEVLERİNİ BERABER KÜTÜPHANEDEN BAKIYORDUK

        Görme özürlü kızının 2004-2005 yılında YYÜ Tarih Öğretmenliği'ni kazanmasıyla buruk bir sevinç yaşadıklarını belirten İbrahim Demirel, "Kızımı kendim okula getirip götürmeye karar verdim. Kızımın eğitim gördüğü süre içerisinde birtakım sıkıntılar yaşadık. Bu sıkıntılarımız da görsele dayalı, yazılı kaynakları araştırmada oldu. Tabii kızım zorluk çekiyordu. Bunu da kütüphanelerden, bazı kaynaklardan araştırarak görsele dayalı olarak ödevleri tarıyorduk. Ders notlarını, ödevlerini okuyordum. Ödevlerini beraber kütüphaneden bakıyorduk. Fotokopilerini çekiyor ve ondan sonrada ben okuyordum, kızım dinliyordu. Bazen anlamadığı konular oluyordu. Ben anlayana kadar okumaya devam ediyordum. 5 yıl boyunca buna devam ettim. Ben de hemen hemen tarih öğrencileri kadar konuları biliyorum artık. Bilmesem de o seviyeye geldim sayılır. Sağ olsun hocalar bile takdir ediyorlardı. Bana, ?Size de bir diploma verilmesi gerekiyordu' diyenler oluyor. Bir baba olarak bundan büyük bir haz, büyük bir mutluluk duyuyorum. Kızımın mezuniyeti bana en büyük mutluluktur. En büyük servet ve varlıktır. Ben bunu gelecekte üniversite okuyacak ve okuyan çocukların tüm anne ve babalarına bunu temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

        HAYATIMIN EN MUTLU GÜNÜ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ