Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam TEM'de feci kaza

        TEM Otoyolu Tekstilkent mevkiinde yolcu aldıktan sonra yola çıkmaya çalışan servis minibüsüne kamyon arkadan çarptı. Kazada, kamyonda bulunan iki kişiyle birlikte 20 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

        Kaza, TEM Otoyolu Tekstilkent mevkiinde saat 06.30 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, Edirne yönüne giden Muzaffer Kara'nın kullandığı 34 EC 1290 plakalı servis minibüsü, yolcu almak için emniyet şeridine girdi. Hadımköy'de bulunan bir çuval fabrikasının işçilerini taşıyan minibüs, yolcuyu aldıktan sonra dikkatsiz şekilde ana yola çıktı. Bu sırada aynı istikamette ilerleyen Mehmet Önal'ın kullandığı beyaz eşya parçası yüklü 41 L 5575 plakalı kamyon, minibüse hızla çarptı. Çarpmanın şiddetiyle minibüs takla attı. Kontrolden çıkan kamyon da yoldan çıkarak toprak alana girdi.

        Kazayı gören vatandaşlar, olay yerine koşarak minibüste bulunan yaklaşık 20 yolcuyu araçtan çıkardı. İhbar üzerine olay erine itfaiye ve çok sayıda ambulans çağrıldı. Kazada, 2'si ağır 20 kişi yaralandı.

        Minibüste bulunan işçiler, kaza sırasında uyuduklarını ve gürültüyle birlikte minibüsün ters döndüğünü anlattı. Kanlar içerisinde yol kenarına çıkartılan yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Ambulanslar ilk olarak durumu ağır olan yaralıları aldı. Kazayı hafif yaralı olarak atlatan yolcular ise bir süre daha ambulans bekledi. Görgü tanıkları, minibüsün yolcu aldıktan sonra emniyet şeridinden çıktığı sırada kamyonun çarptığını kaydetti.

        Kaza nedeniyle TEM Otoyolu Edirne istikameti bir süre trafiğe kapalı kaldı. Kamyondan yola fırlayan beyaz eşya parçalarının ve kasaların temizlenmesinin ardından trafik akışı kontrollü olarak verilmeye başlandı.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ