Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Miting hırsızları yakalandı

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yurt genelindeki mitinglerinde yankesicilik yaptıkları belirlenen çete, Bursa’da yakayı ele verdi. Bursa Şehreküstü Meydanı’nda düzenlenen mitingde vatandaşların ceplerinden paralarını çalan biri kadın 4 kişi yakalandı. Bunlara yardım ve yataklık yapan 2 polis de gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yurt genelindeki mitinglerini takip eden yankesiciler, organize bir şekilde Türkiye turu yapmaya başladı. İnternetten Kılıçdaroğlu’nun miting programını öğrenen yankesiciler, gruplar halinde miting yapılan illere dağılarak kalabalığa karışıp yankesicilik yaptı.

        Ankara’da oturduğu belirlenen 4 kişi, bu amaçla CHP’nin geçtiğimiz günlerde Bursa’da yaptığı mitinge katıldı. Şehreküstü Meydanı’ndaki mitingde halkın arasında yankesicilik yapan 3 kişi, bir vatandaşın 550 TL’sini aldığı sırada polisler tarafından fark edildi. Gözaltına alınan 3 kişi, Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

        Yakalanan Halil Ç.(51), Sami Ş.(38) ve Murat T.(39)’nin verdiği bilgiler ışığında Kılıçdaroğlu’nun miting programını internetten öğrenip kendilerine bildiren Mülkiye B.(56) isimli kadın da Ankara’da gözaltına alınıp Bursa’ya getirildi. Zanlılara yardım ve yataklık yaptığı belirlenen Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipler Amirliği’nde görevli 2 polis de gözaltına alındı.

        Liderliğini Halil Ç.’nin (51) yaptığı çetenin Ankara’dan araçlarla Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu illere gruplar halinde gittiği ve yankesicilik yaptığı belirlendi. Emniyetteki sorguları tamamlanan zanlılar, ‘örgütlü yankesicilik’ suçundan adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Ergün B. ve Savaş Y. isimli 2 polisin ise ‘yardım ve yataklık’ suçundan adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ