Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Diyarbakır'da kesik at başları bulundu

        FARUK YÜCE/ DİYARBAKIR (AHT)

        Diyarbakır merkez Kayapınar İlçe Belediyesi Zabıta ekipleri, Dicle Kent semtinde boş araziye atılmış iki at kafası buldu. Belediye ve Tarım İl Müdürlüğü ekipleri at ve eşek eti satılma ihtimaline karşı kasap ve marketlere şok baskın düzenledi.

        Diyarbakır Sağlık ve Tarım İl Müdürlüğü ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı ekiplerinin yaptıkları analiz sonucu kafaları iki gün önce kesilmiş at kafası oldukları tespit edildi.

        İlk incelemede kafaların atlara ait olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Veterineri M. Emin Şam, kent genelinde daha öncede kesilmiş at kafasına rastladıklarını belirterek, "Kayapınar Belediyesi zabıta birimindeki arkadaşlarımız buldukları kafataslarını incelenmesi için bize haber verdiler. Yaptığımız ilk incelemede kafaların atlara ait olduğunu tespit ettik. Belediyeler olarak kontrollerimizi sıkı yapmamıza rağmen böyle durumlar oluyor: bunlarla ilgili geniş bir araştırma yapacağız. Genellikle bu tip vakalar kıyma et olarak kullanılıyor. Bunda akla lahmacun ve benzeri yiyecekleri getiriyor. Herkesin dikkat etmesi gerekiyor çünkü bu etler beraberinde çok hastalıklara yol açıyor" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ