Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Karabulut cinayetinin olay yeri görüntüleri izlendi

        Münevver Karabulut cinayetine ilişkin Cem Garipoğlu, babası Mehmet Nida Garipoğlu ve annesi Tülay Makbule Garipoğlu'nun da aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılandığı davanın ara celsesinde, olay yeri inceleme ekiplerinin çektiği görüntüler izlendi.

        Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan ara celseye, Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, sanıklar Cem ve Tülay Makbule Garipoğlu'nun avukatı Aytekin Kaya, Hayyam Garipoğlu'nun avukatı Orhan Kaya ile Mehmet Nida Garipoğlu'nun avukatı Mustafa Gökhan Tekşen katıldı.

        Mahkeme heyeti ve taraf avukatları, bilgisayar ekranlarından, cinayetin işlendiği iddia edilen villada yapılan delil araştırmasıyla ilgili görüntüler ile Münevver Karabulut'un cesedi üzerinde yapılan incelemeleri içeren görüntüleri izledi.

        Karabulut ailesinin avukatı Epözdemir, ceset üzerinde yapılan incelemelerde gereken özen gösterilmediğini için ceset ve kıyafetler üzerinde bulunan biyolojik delillerin yeteri kadar toplanamadığını belirtti.

        Münevver Karabulut'un yatar vaziyette bıçaklandığını, maktule canlı iken kafasının çok muntazam bir şekilde kesildiğini söyleyen Epözdemir, cinayeti Cem Garipoğlu'nun tek başına işlemesinin mümkün olmadığını öne sürerek, cinayetin önceden tasarlandığını savundu.

        Sanık Mehmet Nida Garipoğlu'nun avukatı Mustafa Gökhan Tekşen ise müvekkilinin olay günü ve saatinde olay yerinde olmadığını iddia ederek, ''Kan izlerinin bulunduğu kıyafetlerin müvekkilimin üzerinden çıkmadığı açıkça bellidir'' dedi.

        Davanın duruşması 24 Eylülde yapılacak.

        İDDİANAMEDEN

        İddianamede, katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu'nun, ''tasarlayarak, çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçuna iştirak etmek''ten ağırlaştırılmış müebbet, Hayyam Garipoğlu, Habib Kurt, Mehmet Karakayalı ve Ahmet Batur'un ''suçluyu kayırmak'', anne Tülay Makbule Garipoğlu'nun da ''suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek'' suçundan 6 aydan 5'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

        Yaş küçüklüğü dikkate alınarak hakkında, ''tasarlayarak, çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek'' suçundan 18 ile 24 yıl arasında hapis cezası istemiyle Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılan Cem Garipoğlu'nun dosyası, 11 Şubatta yapılan ilk duruşmada, aralarında hukuki ve fiili bağlantı bulunduğu gerekçesiyle bu davayla birleştirilmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ