Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Dövüldüm deyince okulundan oldu

        Güngören’deki İncirlibahçe İlköğretim Okulu’nda Görsel Sanatlar ve Teknoloji ve Tasarım dersi öğretmeni Şeyma Doğan ile Ç.Ç. (13) arasında Mayıs ayında iddiaya göre şöyle bir olay yaşandı:

        Okulun voleybol takımında oynayan ve maç nedeniyle bir önceki derse katılamayan Ç.Ç., ödev teslimi nedeniyle öğretmeniyle tartıştı. Milliyet'in haberine göre, öğrencisinin tavırlarına sinirlenen Doğan, iddiaya göre koluna vurduğu Ç.’nin boynundaki kolyeyi de çekerek çıkarttı. Boynunda çizik oluşan Ç.Ç, dersi ağlayarak tamamladı. Arkadaşlarının haberdar etmesiyle olayı öğrenen anne Latife Ç., okula giderek kızının öğretmeniyle tartıştı. İddiaya göre anne Latife Ç., başörtülü olan öğretmene başörtüsü ile ilgili olarak hakarette bulundu.

        ÖNCE KINAMA SONRA SÜRGÜN

        Olaydan 2 gün sonra öğretmenin şikayetiyle toplanan Öğrenci Davranışlarını Değerlendirme Kurulu (ÖDDK), öğrenciye “kınama” cezası verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de kınamayı “okul değiştirme” cezasına çevirdi. Ç.Ç. öğretmeninin savcılığa yaptığı suç duyurusuyla bu kez de karakolluk oldu.

        Annesi ile birlikte önce karakola daha sonra da savcılığa giderek ifade veren Ç.Ç., ders başı yapılmasına rağmen yeni okuluna gitmiyor. Okuldan haksız yere gönderildiğini belirten Ç.Ç, “Ben utanılacak bir şey mi yaptım da beni sürgün ettiler” dedi.

        Kızını yeni okuluna göndermek için çok çaba harcadıklarını ancak kararına saygı duymak zorunda kaldıklarını anlatan baba Ali Seydi Ç., kararın düzeltilmesini istediklerini söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, mevzuat gereğinin yapıldığını belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ