Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 12 günlük bebeklerini ölüme terk ettiler

        Kuşadası'nda, 12 günlük bir bebek, nikahları olmayan anne ve babası tarafından ormana bırakılınca hayatını kaybetti. Olay, Kuşadası Sağlık Grup Başkanlığı'nın doğum sonrası yaptığı rutin kontrol sırasında ortaya çıktı.

        12 Eylül'de doğan bebeğin anne ve babasını üç kez ziyaret eden ama buna rağmen bebeğe ulaşamayan Sağlık Grup Başkanlığı'nda görevli ebe hemşirenin ihbarı üzerine harekete geçen polis, anne ve babayı sorguladıktan sonra ormana terk edilen bebeğin cesedine ulaştı.

        Olayın ardından nikahları olmayan ve birlikte yaşayan anne ve baba gözaltına alındı.

        Nikahları olmayan ancak birlikte yaşayan 24 yaşındaki Emine A. ve 55 yaşındaki Talip S., bir ay önce Aydın'dan Kuşadası'nın İkiçeşmelik Mahallesine taşındı. Hamile olan Emine A, 12 Eylül tarihinde Aydın Doğumevi'nde bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

        Çift daha sonra çocuklarını alarak bir ay önce Kuşadası'na taşındıkları eve geldi. Sağlık Müdürlüğü tarafından yeni doğan bebeklerin rutin şekilde kontrol edilmesi amacıyla otomasyon sistemi kapsamında gerçekleştirilen işlem nedeniyle Kuşadası Sağlık Grup Başkanlığı 2 No'lu Sağlık Ocağı'nda görevli bir ebe hemşire hem yeni doğan kız çocuğunun hem de annesinin sağlık kontrolü için İkiçeşmelik Mahallesi'ndeki anne ve babanın evine gitti.

        Anne ve babadan çocuğun evde olmadığı bir yakınlarının yanında bulunduğu cevabını alan ebe hemşire, bunun üzerine anneye bebeğiyle birlikte Sağlık Ocağı'na gelme çağrısında bulundu. Aradan geçen iki günlük sürede anne ve bebeğin kontrole gelmemesi üzerine ebe hemşire tarafından 2. kez yapılan ziyarette de benzer cevaplar alındı. Dün 3. kez gerçekleştirilen ziyarette ise evin kapısının kendilerine açılmaması üzerine şüphelenen ebe hemşire ve beraberindeki sağlık ocağı görevlileri, durumu Sağlık Grup Başkanlığı'na bildirdi.

        Sağlık Grup Başkanı Şükrü G'nin talimatı üzerine de polise ihbarda bulunuldu. Polis ekiplerinin yaptığı araştırmanın ardından 24 yaşındaki Emine A. ve 55 yaşındaki Talip S.'nin ifadesini alan polis, çiftin kız çocuklarını doğduktan sonra Kuşadası'nda bir ormanlık alanda ağaçların altına bıraktıklarını öğrendi. Anne ve babanın ifadesi doğrultusunda ormanlık alana giden polis ekipleri, 12 günlük bebeğin cesediyle karşılaştı. Olayın ardından Kuşadası Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla anne ve baba gözaltına alındı. Bu arada polis savcılığın talimatıyla olayla ilgili çok yönlü bir soruşturma başlattı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ