Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 'Maskeli beşler'e 5 yıl hapis

        Neşet KARADAĞ/ ADANA (AHT)

        Adana'da 'Maskeli Beşler' filmindeki gibi kar maskesi takıp, girdikleri petrol istasyonunda birbirlerinin isimlerini söyleyip tabanca görünümlü çakmakla 200 lira ve bir cep telefonu gasp ettikleri iddia edilen üç gasp zanlısı 5'er yıl hapis cezasına mahkum edildi.

        23 Mart tarihinde D-400 karayolu Turhan Cemal Beriker Bulvarı üzerindeki bir petrol istasyonunda kar maskesi giyip giren 3 kişiden Samet A. (19), çakmak tabancayı market işletmecisi Cengiz İnanç'a doğrultarak kasadaki paraları istedi. İnaç, kasayı açamayınca Samet A., Cengiz İnanç'ın cep telefonunu ve kasadaki 200 lirayı aldı.

        'SAMET PARA BULAMADIYSAN GİDELİM'

        Bu sırada paniğe kapılan Muzaffer S. (23), "Samet para bulamadıysan gidelim artık" diyerek adını söyleyip arkadaşına seslendi. Zanlılar, kendilerini bekleyen Levent G.'nin (27) kullandığı otomobille kaçtı. Gasp sırasında birbirlerine başrollerini Peker Açıkalın, Mehmet Ali Alabora ve Şafak Sezgin'in paylaştığı "Maskeli Beşler" filmindeki gibi isimleriyle hitap eden 3 zanlı kısa süre sonra yakalanıp tutuklandı.

        'SANİYE SANİYE GASP'

        Gasp anı da marketteki güvenlik kamerasınca saniye saniye görüntülenen 3 gasp zanlısı 15'er yıl hapis cezası istemiyle yargılandıkları Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Samet A. ve Muzaffer S. arkadaşları Levent G.'yi suçladı. Samet A., "Levent bizi tehdit etti. O yüzden yanında gittik. Kar maskelerini taktık. Çakmak tabanca benim elimdeydi. Haplı olduğum için 200 lira para ile cep telefonunu aldım" dedi.

        HAPI SUÇLADILAR

        Muzaffer S. de, gasp olayını Levent'in planladığını öne sürerek, "Samet ile bana kas gevşetici diye uyuşturucu hap içirdi. Hapın etkisiyle kar maskelerini taktık. Ben ve Levent arabadaydık. Samet, para ve telefonu aldı. Hapın etkisiyle bu olaya katıldım" diyerek kendini savundu.

        Arkadaşlarını suçlayan Levent G. de, "Muzaffer yanımda çalışıyordu. İşten ayrılmasına karşın kendisine yardımcı oluyordum. Samet bana hap verdi. Kötü oldum. Kendimde değildim. Sigara almaya gittiğimiz işyerinde kar maskelerini taktılar. Muzaffer, Samet diye bağırdı. Sonra ben onları evlerine bıraktım" dedi.

        5'ER YIL HAPİS

        Mahkeme heyeti, 3 gasp zanlısını önce 12'şer yıl hapse mahkum etti. Olaydan sonra gasp ettikleri para ve cep telefonunu iade ettikleri için cezaları 6 yıla indirilen zanlılara, duruşmadaki iyi halleri nedeniyle 5'er yıl hapis cezası verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ