Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Zimmetine 1.2 milyon lira geçirmiş

        Göksel GÜRSOY / ÇORLU (AHT)

        Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi İlçesi'nde BOTAŞ'ın işletme tesisinde muhasebe memuru olarak çalışan Şahin D, 3 yılda zimmetine 1 milyon 200 bin lira geçirdiği suçlamasıyla tutuklandı.

        Marmara Ereğlisi İlçesi'ndeki tesislere gelerek denetim yapan müfettişler, 1 ay süren incelemelerinin ardından 10 yıldır muhasebe memuru olarak çalışan 49 yaşındaki Şahin D'nin zimmetine para aktardığını tespit etti. Müfettişler muhasebe memur Şahin D'nin 3 yıl içerisinde 1 milyon 200 bin lirayı zimmetine geçirdiğini belirledi. Müfettişlerin incelemesi sürerken Şahin D, 20 Eylül tarihinde emeklilik dilekçesini verdi. Soruşturma kapsamında müfettişler, zimmet iddialarını Marmara Ereğlisi Cumhuriyet Savcılığı'na iletti. Savcılık talimatı ile Tekirdağ Hürriyet Mahallesi'nde oturan Şahin D'nin evine baskın yapan jandarma ekipleri, evde kimseyi bulamayınca savcılık bu kez muhasebe memuru hakkında 'yakalama emri' çıkardı.

        Muhasebe memuru Şahin D, hakkında çıkarılan yakalama emrinden 1 gün sonra 21 Eylül tarihinde Ankara Kızılcahamam'da yakalanarak gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan Şahin D, kaçma şüphesi nedeniyle ve zimmet suçlaması ile tutuklanarak cezaevine konuldu.

        Banka hesapları ve ilişkileri incelemeye alınan Şahin D'nin 10 yıldır aynı bölümde aylık 3 bin lira maaşla memur olarak çalıştığı ve evli olduğu öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ