Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kedi katiline üniversitesinden disiplin işlemi

        İzmir'de bir kediyi tekmeleyerek öldüren ve daha sonra şikayet üzerine yakalanıp para cezası verilen üniversite öğrencisi hakkında Ege Üniversitesi işlem başlattı.

        Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanlığı tarafından yapılan açıklamada öğrenci hakkında 'Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği' uyarınca yasal işlemlerin başlatıldığı belirtildi.

        Bornova'da Su Ürünleri Fakültesi'nde öğretim gören Ufuk Günaydın isimli gencin, toplumun tepkisine neden olan davranışı fakülte yönetiminin de tepkisini çekti. Bir kediyi tekmeleyerek öldüren genç hakkında Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği uyarınca yasal işlemlere başlandığı ifade edildi.

        Ege Ajans kanalıyla yapılan açıklamada, "EÜ Su Ürünleri Fakültesi'ne bu yıl kayıt olan U.G.'ın yapmış olduğu insanlık dışı davranışı tüm öğretim üyelerimiz, çalışanlarımız ve öğrencilerimiz olarak kınıyoruz" denildi.

        Su Ürünleri Fakültesi Dekanlığı tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

        "Farklı toplumsal olaylarda olduğu gibi, bu insanlık dışı davranışın neticesinde akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizden gelen yoğun tepkiler üniversitemizin etik ve bilimsel değerleri her zaman öncelikle savunmakta olduğunu göstermektedir. Ege Üniversitesi, bilimsel düşüncenin üretildiği bir eğitim kurumu olmanın yanı sıra farklı alanlarda çok sayıda sosyal sorumluluk projesini oluşturarak hayata geçiren saygın bir kurumdur. İnsan ve hayvan haklarına saygı, üniversitemiz öğrencileri ile paylaşılan temel değerlerdendir. Meydana gelen bu olayla ilgili olarak gerekli hassasiyet gösterilecektir. Bu kapsamda öğrenci hakkında Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği uyarınca yasal işlemler başlatılmıştır. Kamuoyuna duyurulur"

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ