Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Tecavüzle rehabilitasyon!

        İstanbul Kemerburgaz’da bulunan Ağaçlı Sosyal Rehabilitasyon Merkezi’nde, ceza amacıyla “öfke kontrol odası”na kapatılan ve yaşları 11 ile 13 arasında değişen 4 erkek çocuktan ikisi, diğer iki çocuğun tecavüzüne uğradı. Rehabilitasyon Merkezi görevlileri, olayı Eyüp Savcılığı ile jandarmaya bildirdi.

        Muharrem ÇAĞLAR-AHT

        İstanbul Kemerburgaz’da, suça itilmiş çocuklar için kurulan kız ve erkek çocukların birlikte kaldığı Ağaçlı Sosyal Rehabilitasyon Merkezi’nde toplu tecavüz şoku yaşanıyor. İddiaya göre görevliler tarafından ceza amacıyla öfke kontrol odasına kapatılan ve yaşları 11 ile 13 arasında değişen 4 erkek çocuktan ikisi, diğer iki çocuğun tecavüzüne uğradı. Yurttan 2007’den bu yana firar ettiği saptanan 81 çocuğun ise halen arandığı belirtiliyor.

        İddiaya göre tecavüz olayı 4 erkek çocuğun 7 Kasım akşamı ceza amaçlı kapatıldığı “öfke kontrol odasında” meydana geldi. Kurallara uymadıkları gerekçesiyle odaya kapatılan Z.K., Ü.A., H.E.Ö. ve Ş.D. adlı çocuklardan 12 yaşındaki Z.K., yurt görevlilerine giderek arkadaşlarının tecavüzüne uğradığını anlattı.

        SAVCILIĞA HABER VERİLDİ

        Rehabilitasyon Merkezi görevlileri ise olayı hemen Eyüp Savcılığı ile jandarmaya bildirdi. Jandarma, savcılık talimatıyla çocukları alıp adliyeye götürdü. Pedagoglar eşliğinde ifadesi alınan çocuklar, tecavüz olayını itiraf ettiler. Çocukların anlatımlarına göre 12 yaşındaki Z.K., 11 yaşındaki Ü.A.’ya odada bulundukları sırada “hadi şey yapalım” dedi. İki çocuk cinsel ilişkiye girdi.

        Yine iddiaya göre iki çocuğun ilişkiye girmelerini izleyen 13 yaşındaki H.E.Ö ve 11 yaşındaki Ş.D., Z.K.’nin yanına giderek “Bizimle de yapacaksın” dediler. Z.K. ise bu isteği geri çevirdi. Bunun üzerine iki çocuk zorla, Z.K.’nin pantolonunu çıkartarak tecavüz etti. Ardından da Ü.A.’ ya da tecavüz ettiler.

        BAŞKA YURDA NAKLEDİLDİ

        Tecavüz olayı üzerine yurtta kalan erkek öğrencilerin tamamı yine Ağaçlı Köyü’nde bulunan, 500 metre mesafedeki bir başka yurda nakledildi. 65 görevlinin bulunduğu Ağaçlı Sosyal Rehabilitasyon Merkezi’nde şu an 45 kız çocuğu kalıyor. Erkek öğrencilerin gönderildiği Ağaçlı Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde ise suça itilmiş çocuklar değil, sokaklarda yaşayan madde bağımlısı ve kimsesiz çocuklar kalıyordu.

        81 ÇOCUK FİRAR ETMİŞ

        Tecavüz iddiası ile çalkalanan rehabilitasyon merkeziyle ilgili başlatılan soruşturmada başka iddialar da araştırılıyor. Suça itildikleri gerekçesiyle ailelerinden alınan ve 2007’den bu yana devlet korumasında olması gereken 81 çocuğun ise rehabilitasyon merkezinden kaçtığı, halen arandıkları öğrenildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’nde kayıtları bulunan ve 4 yıldır aranan çocukların bulunup koruma altına alınmadığı için suç örgütleri tarafından kullanılabilecekleri öne sürüldü.

        DİĞER İDDİALAR ARAŞTIRILIYOR

        Bir başka iddia ise yurttan kaçan bir kız çocuğunun gittiği Van’dan, İstanbul’a dönerken tecavüze uğradığı yönünde. Diğer bir iddia da 17 yaşındaki kız çocuğunun erkek bir çocuğa yurt içinde tecavüze yeltendiği şeklinde oldu.

        SORUŞTURMA BAŞLATILDI

        Rehabilitasyon Merkezi’ndeki tecavüz ve diğer iddialarla ilgili olarak yetkililer hakkında müfettiş soruşturması başlatıldı. Merkezin Müdürü Mahir Han, HABERTÜRK muhabirine iddiaları doğrulayarak, daha önce de yine erkek çocukların karıştığı iki ayrı tecavüz olayı olduğunu, bunlarla ilgili soruşturma başlatıldığını kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ