Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sağır ve dilsiz kıza gasp!

        Bursa'da sağır ve dilsiz bir kızın cep telefonunu gasp ettikten sonra aynı parkta bir kadının çantasını çalmaya kalkışan şüpheli, kaçarken düşürdüğü cep telefonu sayesinde yakalandı.

        Edinilen bilgiye göre sağır ve dilsiz Ümmühan Turan (28), 20 gün önce Merinos Parkı'nda bir şüphelinin saldırısına uğradı. Oturduğu bankta buluşacağı kız arkadaşına mesaj çeken Turan'ın yanına yaklaşan zanlı, engelli kızın elindeki cep telefonunu gasp ederek kayıplara karıştı. Olayın ardından şoka giren kızın imdadına polisler yetişti. Başından geçenleri anlatmakla güçlük çeken Turan, işaret dilini bilen ablasının yanına götürüldü. Yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatan Turan'ın ifadesi tercüman ve avukat nezaretinde alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

        Mağdurun sağır ve dilsiz oluşu sebebiyle sağlıklı bir eşkal alamayan ekipler, olay yerini mercek altına aldı. Bu arada boş durmayan şüpheli, aynı parkta bir kadının çantasını çalmaya çalıştı. Kadının imdat çığlıkları üzerine çantayı bırakıp kaçmaya çalışan şüpheli, telaşla koştururken yolda cep telefonunu düşürdü. Polis ekipleri, düşürdüğü cep telefonundaki kayıtları arayarak zanlının adresini belirledi.

        Evine yapılan baskınla yakalanan zanlının 26 yaşındaki Hasan A. olduğu belirlendi. "Hırsızlık ve uyuşturucu bulundurmak"tan kaydı bulunan şüpheli, "yağma ve yağmaya teşebbüs" suçlarından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ