Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Haliç'te zincirleme kaza 8 araç birbirine girdi

        Hava sıcaklığının en az seviyeye düştüğü saatlerde buzlanan İstanbul Haliç Köprüsü'nde 8 otomobilin birbirine girdi, zincirleme trafik kazasında 1'i bayan 3 kişi yaralandı. Yaralılar, Haliç Köprüsü üzerine serilerek ambulans bekledi.

        Haliç Köprüsü üzerinde 8 otomobilin karıştığı zincirleme kaza, sabah saat 05.00 sıralarında Topkapı istikametinde meydana geldi. Buzlanan Haliç Köprüsü'ndeki kazada ilk olarak Erhan Aksu idaresindeki hususi otomobil, Hüseyin Haklı yönetimindeki 34 THD 60 plakalı ticari taksiye arkadan çarptı.

        Çarpmanın etkisiyle sürücü Erhan Aksu ile birlikte aynı araçta bulunan kız arkadaşı Mine Meral ve arka koltukta oturan Olgahan Sendeniz ağır şekilde yaralandı. İki aracın ardından köprü üzerindeki iki farklı bölgede 6 araç birbirine girdi. Kazalara karışan diğer araçların içinde bulunan şahısların, kazayı hafif sıyrıklarla atlattığı gözlenirken, otomobillerde büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

        Öte yandan kazadan yara almadan kurtulan diğer araçlardaki vatandaşlar, yaralıların yardımına koşarak durumu sağlık ve polis ekiplerine bildir. Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi ve ambulans sevk edilirken, yerde uzun süre acı içinde kıvranan Mine Meral isimli bayanı, erkek arkadaşı Erhan Aksu teselli etmeye çalıştı.

        Ticari taksi sürücüsü Hüseyin Haklı, iki aracın kaza yaptığını gördüğünü, kendisinin onları görünce güçlükle durduğunu kaydederek, "Arkadan gelen araçlar bana çarptı. Yerler kaygan ve sürücüler süratliydi" dedi. Bu arada zincirleme trafik kazası nedeniyle Haliç Köprüsü'nün Topkapı istikameti trafiğe tamamen kapandı. Kazaya karışan araçların yaklaşık 45 dakika süren enkaz çalışmalarının ardından köprü trafiğe normale döndü.

        Bu arada Hadımköy-Beylikdüzü sapağında buzlanan yolun kayganlaşmasıyla bir otomobil şarampole uçtu. Kayganlaşan yolda aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu meydana gelen kazada şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Kazalar ile ilgili karayollarına belediye ekipleri çağrılarak tuzlama işlemleri yaptırıldı. Polis ekiplerinin kaza ile ilgili soruşturmaları sürüyor.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ