Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İkiz tokata iki müebbet istendi!

        Neşet KARADAĞ/ ADANA (AHT)

        Adana'da eğlenmek için arkadaşlarıyla birlikte gittikleri barda, yüksek buldukları hesabı yüksek için bar çalışanlarını tokatladığı gerekçesiyle bankacı Ekrem Kaymaz'ı (28) bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen bar sahibi iki kardeş hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. 6 tutuksuz sanık hakkında da 5'er yıl hapis cezası isteniyor.

        Yüreğir ilçesi Atlıhan Bar'a 4 arkadaşıyla birlikte 2 Ekim 2010'da eğlenmeye giden özel bir bankada müdür yardımcısı olarak çalıştığı öne sürülen Ekrem Kaymaz, getirilen bin 500 liralık hesaba "Biz buraya para ödemeye değil eğlenmeye geldik. Bu hesabı da ödemeyeceğiz" diye karşı çıktı. Kaymaz, beraberindeki arkadaşlarıyla birlikte bazı bar çalışanlarını tokatladı. Çıkan kavgada Ekrem Kaymaz, Bilal Ayyıldız (17) ve Mustafa Ayyıldız (22) bıçaklanarak yaralandı. Kaymaz kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, bar sahibi Ahmet Yücel (36), ve kardeşi Süleyman Yücel (28) tutuklandı. 6 bar çalışanı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        TOKATA 2 MÜEBBET

        Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısılığı tarafından Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İddianamede, cinayeti işlediği iddia edilen Süleyman Yücel'in 'Kasten öldürme ve yaralama' suçlarından müebbet ve 10 yıl hapis, ağabeyi Ahmet hakkında da 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istendi. Tutuksuz sanıklar Süleyman Yavuz, Ramazan Özelçi, Şevket Yücel, Muharrem Tekin, Nihat Kaplan hakkında basit yaralama suçlarından 5'er yıl, Sema Gür'ün de 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi. Sanıklar önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ