Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Aile katletti, tabutu mahalleli taşıdı

        Mersin’de yaşayan Muşlu Hatice Fırat (19), sevdiği gençle kaçtı... Bugüne kadar binlerce hayat karartan o bahane yine işledi. Aile meclisi, bu kez de bıçağı ağabeyin eline verdi. Mahsun Fırat, “namusunu temizlemek için” boğazını kestiği kız kardeşini 42 yerinden de bıçakladı. Evet, yanlış okumadınız tam 42 bıçak darbesi...

        BEYCAN ÜÇKARDEŞ / GAZETE HABERTÜRK

        Bu kez Mersin’den geldi “beklenen” vahşet haberi. Adı Hatice Fırat. Daha19 yaşındaydı. Ailesinin seçtiğiyle değil, sevdiği kişiyle evlenmek istedi. Aile reddetti. Bir gün, “Bakkala” diye çıktı evden, bir daha görünmedi. Ta ki, 25 gün sonra ağabeyinin bir arkadaşına Mersin’de yakalanıncaya kadar.

        YİNE AİLE MECLİSİ

        Haber ulaştığında; ‘aile meclisi’ toplandı. “Namus kirlenmişti ve temizlenmeliydi...” O “kaçınılmaz” karar verildi:

        “Ölüm”...

        Önceki gün öğle saatlerinde, Mezitli İlçesi’ne bağlı Viranşehir’de, bir derenin denize döküldüğü sahildeki menfezin altında bir kadın cesedi bulundu. Araştırma, Hatice’nin hayatı gibi çok uzun sürmedi. Ceset, 3 Şubat’ta kaybolduğu bildirilen 19 yaşındaki Hatice Fırat’a aitti. Ancak polise göre ortada bir gariplik vardı. Aile, cesedi istemiyordu.

        AİLEDEN 11 GÖZALTI

        Bulgular “olağan şüpheli”yi, cinayet mekanizması haline gelen “töre”yi işaret ediyordu. Sonrasında ise anne, baba, abla, sevdiği genç ve yakınlarıyla birlikte 11 kişi gözaltına alındı. Genç kızın katil zanlısı ağabey kayıp, iddialar ise muhtelif:

        “Mahsun, Mersin Mezitli’ye geldi. Arkadaşıyla birlikte kardeşini buldu. Birlikte yemek yediler. Hatice, sevdiğine kaçtığını ve mutlu olduğunu söyledi. Ağabeyi hoşgörür gibi göründü. Sonra evine gittiği kardeşini kandırıp dışarı çıkardı ve insanlık o gün bir kez daha öldürüldü...”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ