Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Aile içi şiddette son nokta!

        Hayati ARIGAN / AHT

        İstanbul’da, polis memuru Aynur K., albay olan eşi Ahmet K.’dan, 17 Eylül 2009 tarihinde hamile kaldıktan sonra sürekli darp ve şiddete maruz kaldığını ileri sürdü. Dünyaya bir kız çocuğu getiren Aynur K., karnındaki bebeğinin kişisel gelişiminde eşinin uyguladığı şiddet nedeniyle bozukluklar olabileceğini belirterek mahkemeye başvurdu. Beren bebek, annesinin velayeti ve avukatının vekâletiyle albay babaya açtığı davada “Dünyaya gelmeden anneme, babamın uyguladığı darp, hakaret ve dışlanma nedeniyle zarar gördüm” diyerek 30 bin lira tazminat talep etti.

        ‘BEBEK HASAR GÖRÜR’

        Bebeğin avukatı Oğuz Kuğu tarafından mahkemeye verilen dilekçede, “Babanın anneye yönelik fiziksel, psikolojik ve ekonomik saldırısının bebeğin anne karnında bütün dönemlerinde devam ettiği, bu nedenle Beren bebeğin psikolojik ve kişilik gelişiminde ciddi hasarlara neden olduğu” anlatıldı. Bebeğin kişilik gelişiminin 16’ncı haftadan 5 yaşına kadar devam eden bir süreç olduğunun yer aldığı dilekçede, bebeğin anne rahmine düşmekle Medeni Kanun gereği hak ehliyetine sahip olduğu ifade edildi. Dava delillerin toplanması için ertelendi.

        ‘Psikolojik sorunu var’

        Ümraniye Asliye 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dün görülen davaya, davalı baba Albay Ahmet K. ile 8 aylık Beren bebek, polis memuru annesi Aynur K.’nın kucağında katıldı. Duruşmada, baba Ahmet K. yazılı cevap dilekçesi verdi. Ahmet K. dilekçesinde “Eşimin evlilik öncesinden başlayan psikolojik bozuklukları var. Benim ilk evliliğimden olan kızıma sürekli kötü davrandı” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ