Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam O müdür durmuyor!

        Müslim SARIYAR / AHT

        İstanbul’da, 15 yaşındaki kız öğrencisine okulun tuvaletinde gebelik testi yaptırdığı öne sürülen Cevdet Zebure Kotan İlköğretim Okulu Müdürü Y.K.’nın daha önce de bir erkek öğrenciyi odasında yumruklayarak dövdüğü ortaya çıktı.

        İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise bugün basın yayın organlarında dayak olayının da gündeme gelmesiyle beraber öğlen saatlerinde müdürü görevden aldı. İstanbul Milli Eğitim'den yapılan açıklamada; "Cevdet Zebure İlköğretim Okulu Müdürü Yılmaz Kurt'un okulda gebelik testi yaptırdığı gerekçesiyle görev yerini değiştirdik. Bu sabah kendisine tebliğ edildi. Önümüzdeki günlerde görev yeri belli olacak. Kendisi uzak bir ilçeye gönderilecek. Dayak olayıyla ilgili olarak müfettişlerimiz harekete geçti. Onunla ilgili incelemeler de tamamlandıktan sonra gerekli ceza verilecektir" denildi.

        DAYAK OLAYI

        25 Ocak’ta meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti: Okul Müdürü Y.K. 7’nci sınıf öğrencisi olan 13 yaşındaki G.Y.’nin ensesindeki saçın uzun olduğu gerekçesiyle arkadaşlarının yanından alarak odasına çıkardı. G.Y.’nin kulağını çeken müdür, öğrencinin elini havaya kaldırması üzerine kafasını bacaklarının arasına alarak yumruk atmaya başladı. Küçük öğrencinin kafasında şişlikler oluştu. Ağlayarak eve gelen çocuk olayı anne ve babasına anlattı. Aile de soluğu Büyükçekmece Adliyesi’nde aldı. Aile, çocuklarını darp eden okul müdüründen davacı oldu.

        ‘O BENİM ELİME VURDU’

        Büyükçekmece 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ifade veren Y.K., hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek şöyle konuştu: “Kendisini saçlarının uzun olması sebebiyle olay öncesinde birkaç defa uyardım. Olay günü de saçlarını kestirmiş ancak ense kısmı ceketinin üzerine taşacak şekilde uzun bırakılmıştı. Bunun üzerine hafifçe ensesinden tutarak saçlarının neden uzun bırakıldığını sordum. O da eliyle elime vurarak ağlamaya başladı. Ben kendisine vurmuş değilim”

        BAŞINDA ÖDEM OLUŞTU

        Büyükçekmece Adli Tıp Şube Müdürlüğü’nün hazırladığı raporda, G.Y.’nin kafasında ödem oluştuğu belirtildi. Mahkeme, müdür Y.K.’yı bin 500 TL para cezasına çarptırdı. Ceza 5 yıl süreyle ertelendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ