Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sadri Alışık mezarı başında anıldı

        Törene, Sadri Alışık'ın eşi Çolpan İlhan ve oğlu Kerem Alışık'ın yanı sıra yönetmen Biket İlhan, Sevda Ferdağ, Tomris Oğuzalp ve Toron Karaca'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı ile Sadri Alışık Kültür Merkezinde eğitim gören öğrenciler katıldı.

        Törende, Sadri Alışık'ın mezarına çiçekler konuldu, yanan sigaralar bırakıldı. Sevenleri, Sadri Alışık'a olan sevgilerini mezarına yapıştırdıkları yazılar ve resimlerle de gösterdi.

        Din görevlisi eşliğinde duaların okunduğu törenin sonunda Sadri Alışık Kültür Merkezi tarafından lokma dağıtıldı.

        -''BÖYLE BİR DÜNYA KURDUM KENDİME''-

        Sadri Alışık'ın eşi Çolpan İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşini ilk yıllar hep ölüm yıl dönümünde, son 2 yıldır ise doğum gününde andıklarını söyledi.

        İlhan, eşinin Koç burcunun bütün özelliklerini üzerinde taşıyan bir kişi olduğunu belirterek, ''Doğum günlerini de hiç sevmezdi. Hep bana 'Aman aman sakın kimseye söyleme' derdi. Ama herkes biliyordu. Çünkü, sanat dünyamızda 5 Nisan doğumlu çok kişi var'' dedi.

        Eşinin mezarını sık sık ziyaret ettiğini dile getiren Çolpan İlhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Ben her zaman gelirim, onunla konuşurum, sigara yakar koyarım başucuna, oturur olanı biteni ona anlatırım. Kimi kaybettik, kim geliyor yanına... Böyle bir dünya kurdum kendime. O beni biraz olsun rahatlatıyor. Sabah gelip onunla konuşup, ondan sonra işe gitmek, bir parça rahatlatıyor. Sanki o evdeymiş duygusu getiriyor bana... Zor geçiyor yıllar... O yıllarda hiç aklımıza gelmiyordu, ama hayat tabi çok farklı gelişiyor... Yalnızlığa düşüyorsunuz, onu arzu etmeye başlıyorsunuz, buna rağmen ayakta kalmaya, bir şeyler yapmaya çalışıyorsunuz.

        Yattığı yerde rahat etsin. Ben ona farklı bir hayat yaşatıyorum, bir tuhaf dünya kurdum kafamda. İnşallah mutludur oralarda diye düşünüyorum. Biz de burada hayatın içinde yuvarlanıp gidiyoruz.''

        Eşinden sonra ağabeyi Attila İlhan'ı da kaybetmenin kendisini çok üzdüğünü anlatan İlhan, şöyle konuştu:

        ''Ağabeyimi de kaybetmek beni yerimden oynattı. Ama her şeye rağmen çalışarak, koşarak hayatımı devam ettiriyorum. Evde otursam müthiş bir ruhsal bunalıma girebilirdim. Ama her dakikayı işle doldurunca biraz daha farklı oluyor, sanki her şey eskisi gibiymiş duygusu geliyor.''

        Sadri Alışık'ın ölümünün üzerinden 13 yıl geçtiğini anımsatan İlhan, ''İnanılmaz bir şey. Demek ki o zaman daha gençmişiz. Sadri'yi erken kaybettik, 69 yaşında... Yaşatmak için çok çalıştık'' diye konuştu.

        -''BEN ONU ÇOK ÖZLEDİM''-

        Kerem Alışık da babasını ölüm günü olan 18 Mart yerine doğum günü olan 5 Nisan'da anmayı adet haline getirmeye başladıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Babam zaten hiçbir zaman kaybolmadı, hep yaşıyor. Onun yaptıkları, bıraktığı eserler hep içimizde, onu sonsuza kadar yaşanır hale getiriyor. Bir sanatçının unutulduğu zaman onun ölümü başlar. Ne mutlu ki, bugün yeni nesil gençler bile Sadri Alışık'ı tanıyor, biliyor, seviyor, hayranlık duyuyor. Bu bizim için çok önemli, çok mutlu edici, teselli edici bir taraf. Ben onu çok özledim. Hep onunla bir şeyleri paylaşmak, bir şeyleri konuşmak ve ona danışmak ihtiyacı içindeyim. Onun sevgisi ve şefkati çok içimde ukde kalmış, özlemini duyduğum bir duygu. Ben bunu sadece kabri başında onunla konuşarak paylaşarak gidermeye çalışıyorum.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ