Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Şırnak'ta hava destekli büyük operasyon

        Mehmet KAYAHAN (AHT)

        Şırnak'ta İnsansız Hava Araçlarının (İHA) katılımıyla 3 askeri şehit eden PKK'lı teröristleri yakalamak için başlatılan operasyon sabaha kadar sürdü. Operasyonlar genişleyerek devam ederken, büyük bir terörist grubun Besta bölgesinde kıskaç altına alındığı belirtiliyor.

        Şırnak'ın Uludere ile Beytüşşebap ilçeleri arasında bulunan ve Beytüşşebap'a 25 kilometre mesafedeki Ayvalık köyü yakınlarında, görevden dönen askerlere pusu kuran PKK'lı teröristler, roketatarlı ve uzun namlulu saldırı düzenlemişti. Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, teröristlerin ilk açtığı ateş sonucu Yüzbaşı Erdal Okul, Jandarma Komando Er Yusuf Aktan ve Jandarma Komando Er Onur Karakuş şehit olmuştu.

        OPERASYON SABAHA KADAR SÜRDÜ

        Çatışmadan sonra izlerini kaybettirmek için ormanlık alana kaçan teröristlerin yakalanması için hava destekli büyük operasyon başlatıldı. Sabaha kadar devam eden operasyonun sürdüğü belirtildi. Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda konuşlandırılan İHA'lar kaçan teröristlerin izini sürerken, bu araçların gönderdiği koordinatlar doğrultusunda Kobra helikopterleri de teröristlerin kaçış güzergahını yoğun bombardıman altına alıyor.

        BÜYÜK TERÖRİST GRUP KISKAÇ ALTINDA

        Büyük Kato Dağı'nın Başaran, Aşağıdere ve Mutluca köyleri üçgeninden itibaren Besta bölgesine doğru yürütülen takip operasyonunda, kalabalık bir terörist grubunun kıskaca alındığı belirtiliyor.

        Öte yandan bölgeyi çok iyi bilen korucuların eşliğinde eğitimli birliklerin karadan yürüttüğü operasyon kapsamında, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan helikopterlerle bölgeye asker sevkıyatı yapılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ