Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Koyun otlatırken mayına bastı

        KARS (AHT)

        Kars'ın Arpaçay ilçesinde ağabeyine ait koyunları otlatan Mehmet Alioğlu, Ermenistan sınırına yakın bölgede otlattığı koyunlarını kontrol için sınıra yaklaşınca, mayına bastı. Sol ayağından yaralanan Alioğlu, Kars Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

        Olay dün meydana geldi. Iğdır nüfusuna kayıtlı 2 çocuk babası Mehmet Alioğlu (48), ağabeyine ait koyunları Arpaçay ile Ermenistan arasındaki sınıra yakın bölgede otlatırken, sis ve yağmurun etkisiyle koyunlar sınıra doğru kaçtı. Koyunların önünü kesmek için sınır tel örgüsüne kadar giden Alioğlu, koyunların önünü kesip geri döndüğünde mayına bastı. Kars Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Alioğlu'nun sol ayağı ve topuğunda patlama sonucunda yanmaların olduğu tespit edilerek tedavi altına alındı.

        Sınır bölgesinde jandarmanın devamlı devriye gezdiğini belirten Alioğlu, bölgenin yasak bölge olduğunu belirtir levhaların da bulunduğunu ifade etti. Alioğlu, "Koyunların önünü kesip geri çevirdim. Bir anda ses duydum, neye uğradığımı şaşırdım, mayına basmışım. O nedenle ayağım ve topuklarımda yanmalar olmuş" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ