Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Libyalı yaralılar Türkiye'de

        Libya'da yaşanan çatışmalarda yaralanan ve tedavi imkanı bulamayan 45 kişi, Genelkurmay Başkanlığı'nca görevlendirilen askeri kargo uçağıyla Bingazi Havalimanı'ndan alınarak İstanbul'a getirildi. Yaralılar, İstanbul'daki 4 ayrı hastaneye sevk edildi.

        Müslim SARIYAR / AHT

        Libya'da yaşanan çatışmalarda yaralanan ve ülkelerinde tedavi imkanı bulunmayan biri çocuk 45 yaralı ile ve refakatçileri, Sağlık Bakanlığınca görevlendirilen 6 sağlık personeli nezaretinde Türkiye'ye getirildi. Yaralıları taşıyan ve 16.15'te Bingazi'den havalanan Genelkurmay Başkanlığı'na ait askeri kargo uçağı, saat 19.30 sıralarında Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünce bekletilen 42 ambulansa konulan yaralılar, sağlık görevlileri refaketinde 4 ayrı hastaneye sevk edildi.

        Bu arada bir yaralının elinde Başbakan Erdoğan'la çekilen bir fotoğrafın olduğu dikkat çekti.

        Libya'dan getirilen yaralıları karşılayan İstanbul Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ercan Özgül, yaralıların Sağlık Bakanlığı hastanelerinde tedavileri için sevkıyatlarının yapıldığını belirten Özgül, ''45 hasta geldi, bunlardan biri çocuk, tamamı erkek. 27 hasta sedyeyle, 18 hasta da ayakta geldi" dedi.

        yaralıların tedavilerinin, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma, Marmara Pendik Eğitim ve Araştırma, Bağcılar Eğitim ve Araştırma ile Baltalimanı Eğitim ve Araştırma hastanelerinde gerçekleştirileceğini dile getiren Özgül, yaralılarla birlikte 18 refakatçinin getirildiğini, bu kişilerin de misafirhanelerde ağırlanacağını söyledi.

        Özgül, Libyalı yaralıların sağlık durumlarıyla ilgili şu anda net bir şey söyleyemeyeceğini ifade ederek ortopedi ve genel cerrahi vakalarının ağırlıkta olduğunu, ancak kesin bilginin, detaylı tetkikler yapıldıktan sonra verilebileceğini kaydetti.

        İstanbul'a getirilen Libyalı yaralılardan biri de gazetecilerin soruları üzerine, Türkiye'ye, Libyalılara destek vermesi, ilaç göndermesi ve yaralılara yardım etmesi dolayısıyla teşekkür etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ