Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam PKK'lı itirafçı konuştu!

        Hakkâri’de teslim olan PKK’lı terörist R.D.’nin, terör örgütüyle ilgili önemli bilgiler aktardığı öğrenildi. R.D.’nin, İran sınırından Türkiye’ye nasıl sızdıklarını ve Türkiye sınırları içinde bir günlerini nasıl geçirdiklerini anlattığı bildirildi. R.D’nin anlattıkları arasında, terör örgütünün, İran sınırındaki Esendere mevkiinin güneyindeki 475 No’lu sınır taşının bulunduğu noktadan içeri girdikleri bilgisinin yer aldığı da öne sürüldü.

        Muharrem ÇAĞLAR / AHT

        10 KİŞİLİK GRUBUN LİDERİYMİŞ

        Alınan bilgilere göre, 2005 yılında Van Başkale’den İran’a geçerek PKK’ya katıldığını, örgüt tarafından uzun yıllar Hakkâri bölgesinde 10 kişilik PKK grubunun lideri olarak görevlendirildiğini anlatan R.D.’nin, teröristlerin dağda yaban domuzu ile beslendiklerini söylediği belirtiliyor.

        İRAN’DAN GİRİYORLARMIŞ

        İtirafçı R.D.’nin anlattıklarından terör örgütü mensupları hakkında önemli bilgiler elde edildi. Bu bilgilere göre, teröristlerin, İran sınırından Türkiye’ye geçerken kullandıkları, Şemdinli ile Esendere arasında kalan sınır bölgesindeki noktalar belirlendi. İtirafçının şöyle konuştuğu iddia edildi: “Şemdinli Şehidan Dağı’nın sol yamacında bulunan mağara önü bölgesi olarak bilinen Aşağı Kayalar Bölgesi ile Şehidan Dağı’nın sağ yamacında bulunan Tisi Köyü’nün bulunduğu nokta ve Esendere Aledar Dağı (Mirdavut tepe) güneyinde bulunan 475 No’lu sınır taşının olduğu noktadan Türkiye’ye giriş çıkış yapılır.”

        Öğle yemeği yaban domuzu

        R.D.’nin, şöyle dediği iddia edildi: “Türkiye sınırları içerisinde sabah saat 04.00’te hava aydınlanmadan kalkılır. Bölgelerde asker tarafından operasyon yapılıp yapılmadığı, tepelere çıkılarak saat 08.00’den 09.00’a kadar keşif yapılarak kontrol edilir. Geceyi geçirdiğimiz yerde çay, zeytin ve peynirden oluşan kahvaltı yapılır. Bu sırada güvenliğimiz için tepelerde nöbetçi bekler. Öğle yemeği için ise vurulan yaban domuzları yenir. Saat 13.00-13.30’a kadar uyuyup dinlenilir. Ardından da tavla, satranç gibi oyunlarla zaman geçirilir. Akşam yemeği yenilmez. Tepelere, keşif, gümrük için vergilendirme, yakın köylerden ihtiyaç olan malzemeleri alma gibi görevlere çıkılır ve sonra kamp noktasına dönülür.”

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ