Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam nezarette tuvalet işkencesi, nezarette tualet işkencesi, zeynep a, polis işkence, polis kötü muamele, memuriyet nüfuzunu suistimal suretiyle etkili eylem, tuvaletini nezarette yapmak zorunda kaldı, polis hayat kadını muamelesi, polis taciz, kadına yönelik

        Arkadaşına kiralık ev aramak için emlakçıyla birlikte gittikleri İstanbul Kumkapı'da polislerin kendisine hayat kadını muamelesi yaptığını iddia eden manken fotomodel Zeynep A., polislerle tartışınca karakolluk oldu. Karakolda saatlerce kelepçeli olarak bekletildiği ve tuvalet izni verilmemesi nedeniyle tuvaletini nezarete yapmak zorunda kaldığını ifade eden genç kadın şikâyetçi oldu.

        HAYAT KADINI MUAMELESİ

        İddiaya göre olay şöyle gelişti. Bir arkadaşı ile birlikte kiralık ev arayan Zeynep A., emlakçının tavsiye ettiği evi görmek üzere 21 Kasım 2010'da Kumkapı'ya geldi. Evi gezen Zeynep A., emlakçı Mehmet B.'nin kendilerini gidecekleri yere bırakma talebini kabul ederek araca bindi. Emlakçının kullandığı araç polis ekibi tarafından durduruldu. Araçtan inen emlakçı ile polislerin konuşması sırasında camı açarak neden durdurulduklarını soran Zeynep A.'ya iddiaya göre polislerden biri "Seninle muhatap olan yok, pez...ini gönder" dedi. Zeynep A., bu sözü duyunca polislerle tartışmaya başladı. Bu sırada polisin kendisini dokunarak taciz ettiğini öne süren Zeynep A., 155'i arayarak yardım istedi. Kısa bir süre sonra olay yerine gelen polisler Zeynep A. ve arkadaşı ile emlakçıyı polis merkezine götürdü. Polise mukavemet ettiği gerekçesiyle 3 saat kelepçeli bekletilen Zeynep A. nezarete konulurken, arkadaşı ifadesinin ardından bırakıldı. A., iddiaya göre saat 02.00 sıralarında tuvalete gitmek istediğini söyledi. Nöbetçi polis memuru ise, "İçeride yap, kendi pisliğin içinde uyu" diyerek tuvalet izni vermedi. Çaresiz kalan genç kadın tuvaletini nezarete yapmak zorunda kaldı.

        1.5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

        Adliyeye sevkedilen Zeynep A. serbest bırakılırken, 7 polisten şikâyetçi oldu. "Psikolojim bozuldu" diyen Zeynep A.'nın fotoğraflarından teşhis ettiği polisler hakkında soruşturma açıldı. Tuvalet izini verilmediği yolundaki iddiayı reddeden polisler, Zeynep A.'ya izin verdiklerini, ancak onun tekrar nezarete girerek tuvaletini yaptığını söyledi. Karşılıklı suçlamalar üzerine Zeynep A. hakkında "görevli memura direnme ve hakaret"ten dava açıldı. Bu arada, Zeynep A.'nın ilk raporunda vücudunda herhangi bir darp izi tespit edilmemesine rağmen adliyeye çıkarılmadan alınan ikinci raporda kafasının sol kısmında şişlik, kalçasında ağrıdan şikâyet bulguları tespit edildi. Polis memurları S.Ö., M.A., ve M.S. hakkında da "memuriyet nüfuzunu suistimal suretiyle etkili eylem" suçundan 6 aydan 1.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ