Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Validen galoş savunması!

        BURSA / AHT

        Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bayramın ikinci günü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile birlikte gerçekleştirdiği çocuk evi ziyaretinde kadın görevlinin kendisine galoş giydirmesi ile ilgili Valiliğin internet sitesinde açıklama yaptı.

        Makamının gerekleri dışında insanlara hükmetmek ve kullanmanın kendi karakteriyle bağdaşmadığını belirten Harput, bu durumun yaşanma nedeninin bel fıtığı rahatsızlığı olduğuna vurgu yaptı.

        Bursa Valisi Harput, bayramın ikinci günü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile birlikte Sırameşeler Sevgi Evleri'ndeki incelemeler öncesinde bina girişinde bir kadın görevlinin ayakkabılarına galoş giydirmesi olayı ile ilgili olara, Valilik internet sitesinde yazılı açıklama yaptı. Şahsı ile ilgili haberin hatalı ve eksik yayınlandığını öne süren Harput, "Basına yansıyan durum, maksadı aşan bir durumdur" tanımlaması yaptığı açıklamasında;

        "Ramazan Bayramı vesilesiyle Sevgi Evlerinin ziyareti esnasında basına yansıyan hadise maksadı aşan bir durumdur. İnsanlara hükmetmek, makamın gerekleri hariç olmak üzere insan kullanmak benim karakterimle asla bağdaşmaz. Kırk yıllık meslek hayatım ve özel hayatım bunun en açık örneğidir. Bursa Valisi olarak beni tanıyanlar benim bu konudaki hassasiyetimi çok iyi bilirler. Özellikle bir Başbakan Yardımcısı'nın yanında böyle bir davranışın sergilenmesi benim devlet adamlığı edep ve saygı anlayışımla asla bağdaşmaz. Basına yansıyan hadise Sevgi Evlerine giriş esnasında tamamen spontane olarak gerçekleşmiştir. Burada görevliler tarafından içeri gelen misafirlere galoş verilmiştir. Yakın zamanda ciddi bir bel fıtığı ameliyatı geçirmiş olmam ve doktorlarımın sağlık nedeniyle eğilme konusunda şahsıma koydukları kısıtlama sebebiyle böyle bir görüntü ortaya çıkmıştır" cümlelerine yer verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ