Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ayıyı öldüren köylüye ceza! VİDEO

        Erzurum'da ayı saldırı vakalarına bir yenisi daha eklendi. Çat ilçesinde ayının saldırdığı bir arıcı, kendisini ve eşini korumak için ayıyı silahla öldürdü. Arıcıya 18 bin liralık ceza geldi.

        Arıcılık yaparak geçimini temin eden Ahmet Yıldız, eşi Medine ile köy kırsalındaki arı kovanlarına 3 gün üst üste bir ayının zarar vermesi üzerine, kovanların başında silahla nöbet tutmaya başladı. Akşam saatine yakın Golan Tepesi denilen mevkiden gelen erkek boz ayı, önce kovanlara, ardından da Yıldız çiftine saldırdı. Ahmet Yıldız, yanında bulundurduğu tüfekle iki el ateş ederek ayıyı olay yerinde öldürdü. Durumun muhtar tarafından jandarma ilçe karakol komutanlığına bildirilmesi üzerine Yıldız'ın tüfeğine el konuldu.

        Erzurum Çevre ve Orman İl Müdürlüğü yetkililerine de haber verilmesi üzerine ayının leşi Erzurum'a götürüldü. Yıldız'a ayı öldürdüğü için 18 bin lira para cezası tebliğ edileceği yetkililerce bildirildi. Yıldız, yeşil kartlı olduğunu, 7 çocuğuyla birlikte güçlükle geçindiğini söyledi. Yıldız, ayıyı öldürdüğü için kendisine kesilen 18 bin TL'lik cezayı ödeyemeyecek durumda olduğunu ifade etti. Eşi Medine Yıldız da ayının kendilerine saldırdığı için eşinin de mecbur kalarak ayıyı öldürdüğünü dile getirdi. Köylülerden Hasan Girgin ise saldırı esnasında Yıldız'ın kendisinden cep telefonuyla mermi ve yardım istediğini dile getirerek kesilen cezanın haksız olduğunu ifade etti.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ