Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yok böyle kaza! GALERİ

        İstanbul Fatih'te tramvay yoluna tüm trafik uyarı levhalarını hiçe sayarak yüklediği 2 golf arabasıyla giren kamyon şoförü, gerilim hattının yüksekliğini hesap edemeyince tramvay seferlerinin aksamasına neden oldu.

        Golf arabasının çatısı, 750 volt ile hareket eden tramvayın gerilim hattına takıldı. Patlama yaşatmaması mucize olarak değerlendirilirken, golf arabasının çatısının iletken özelliği olmaması faciayı engelledi. 30 dakika boyunca tramvay seferleri yapılamazken, aralarında turistlerin de bulunduğu çok sayıda kişi durakta beklemek zorunda akaldı

        Eray EROLLU / AHT

        Sultanahmet'ten Ayasofya'ya turistleri dolaştırmak için getirtilen biri motorlu diğeri elektrikli 2 golf taşıtı, önceki akşam saat 23.00 sıralarında araç nakliyesi yapan 34 VL 2920 plakalı kamyonun üzerine konuldu. Araçları taşıyan şoför, yasak levhasına rağmen tramvay yoluna girdi. 2 katlı kamyonun üst katındaki motorlu golf arabasının tavan yüksekliğini hesaplayamayan şoför, aracın tavanının tramvaya 750 volt elektrik sağlayan yüksek gerilim hattına takılmasına engel olamadı.

        Kamyonun hareket etmekte zorlanması üzerine kaza, tramvay seferlerini organize eden yetkililere, itfaiye ve polise bildirildi. Hattın patlama olasılığına karşı hemen yüksek gerilim hattının akımı kesildi. Onlarca tramvay yolda kaldı. Tramvay seferlerinin durması duraklarda bekleyen, aralarında turistlerin de bulunduğu yüzlerce kişiyi mağdur etti. Yolcular gidecekleri yerlere zamanında ulaşamadı. Yetkililer kısa sürede kazanın olduğu yere geldi.

        Bir kamyonun üzerinden golf arabasının tavanını yüksek gerilim hattından kurtaran yetkililer, seferlerin daha da sarkmasına engel oldu. Kamyonun üzerinde yüklü olan golf araçları araçtan indirilerek yolda müsait alana park edildi. Daha sonra kamyon tramvay yolundan çıktıktan sonra tekrar golf araçlarını yüklenerek Ayasofya'ya doğru yola çıktı. İsmi belirtilmeyen şoföre, girmemesi gereken yola girdiği için para cezası kesildiği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ