Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Soygun anı güvenlik kamerasında! VİDEO

        İzmirli erkek kuaförü Nevzat Akın'nın 6 ayda 3 kez yaşadığı hırsızlık olayı pişmiş tavuğun başına gelenleri aratmadı. Akın'nın son yaşadığı soyulma anı ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

        İzmir'in Konak ilçesinde ikamet eden 27 yıllık erkek kuaförü Nevzat Akın 6 ayda 3 kez yaşadığı hırsızlık şoku yüzünden psikolojisinin bozulduğunu ve zanlının yakalanma anına kadar tüm müşterilerinden şüphelendiğini söyledi. Hırsızlık sonrasında güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Nevzat Akın, görüntülerdeki kişinin dükkanına gelen müşterilerden olmadığının rahatlığını yaşadığını belirtti. 6 ayda iki kez yaşadığı hırsızlık olayında LCD televizyonlarının çalındığını iddia eden Akın, üçüncü hırsızlık olayında yine 82 ekran LCD televizyonunun çalındığını söylendi. Yaşanan üç hırsızlık olayında da zanlının aynı kişi olduğunu iddia eden Akın; " Taktik her zaman aynı. Hırsızlık sonrasında dükkan içinde karşılaştığım manzara bana zanlının aynı kişi olduğunu kanıtlıyor. Rahat bir şekilde gelip dükkan kapısını açıyor ve kasadaki paralara dokunmadan LCD televizyonu kablolarından kopararak söküp çalıyor. İkinci hırsızlık sonrasında taktırdığım güvenlik kamerasını, üçüncü gelişinde fark eden hırsız, yüzünü kapatarak dükkana gelmiş ve kameranın dükkan içinde bulunan bilgisayara bağlı olduğunu düşünmüş olmalı ki bu kez yine paralara dokunmadan sadece bilgisayar kasasını da yanına alarak kaçmış" dedi. 9 yıldır aynı muhitte esnaflık yaptığını belirten Akın yaşadığı hırsızlık olayından sonra güvenlik tedbirlerini arttıracağını belirterek; " Bu kez kepenk taktıracağım ve alarm sistemi kurduracağım. 'Hırsız girebilir' düşüncesi ile hareket etmeden yine LCD ekran televizyon taktıracağım" dedi.

        3 DAKİKADA TELEVİZYON 1 DAKİKADA BİLGİSİYARI ÇALIYOR

        Güvenlik kamerası kayıtlarına göre hırsızın gece saat 02.29'da dükkan çevresinde keşif yaptığı görüntüleniyor. Dükkan içindeki ve dışındaki güvenlik kameralarını fark eden hırsızın, penyesini burnuna kadar çekerek yüzünü gizlediği ve saat 02.38'de elindeki suç aleti ile dükkan kapısını zorlayarak içeriye girdiği görülüyor. Cebinden çıkardığı bayan çoraplarını eline geçirerek LCD televizyonunu kablolarından kopartarak söken ve hırsızın kısa süreli çabası saat 02.41'de sonuç veriyor. Kayıtlarda televizyonu kucağında taşıyarak olay yerinden hızla uzaklaşan hırsızın yine aynı dükkana saat 04.55'te üzerindeki penyesini değiştirerek geldiği yer alıyor. Kameranın masa üstü bilgisayara kayıt yaptığını tahmin eden hırsız, bilgisayar kasasının kablolarını yerinden yine söküyor ve kendince kayıt anını durdurduğunu düşünerek yüzünü açmanın rahatlığını yaşıyor. Dükkan içinde son olarak havlu ile yerlerdeki ayak ve el izlerini temizlemeye çalıştığı görüntülenen hırsızın 1 dakika içinde bilgisiyar kasasını da çalarak olay yerinden hızla uzaklaştığı görülüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ